Εκτακτο... Blue Star Paros: Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η αναχώρηση από Νάξο για Πειραιά

Έκτακτο.. Το Blue Star Paros σε λιγότερο από 72 ώρες βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας, αρχικά με το πρόβλημα στο πηδάλιο ανοιχτά της Αμοργού και χθες το βράδυ, μόλις επέστρεψε στα καθιερωμένα απογευματινά δρομολόγια, είχε ζήτημα με τον καταπέλτη όταν έφτασε στην Σύρο.

Και από τις 21.30 έως τις 00.30 της Παρασκευής, δόθηκε μάχη με το χρόνο ώστε με ίδια μέσα, το πλοίο να λύσει το πρόβλημα. Όπως κι έγινε. Όμως, το δρομολόγιο καθυστέρησε. Αποτέλεσμα; Το Paros αυτή την ώρα (08:29) φεύγει από την Αστυπάλαια και θα προσπαθήσει να …μαζέψει το χρόνο ώστε να μειώσει την ταλαιπωρία. Αναμένεται να βρίσκεται στη Νάξο γύρω στις 12.00 το μεσημέρι (σ.σ. με βάση την ενημέρωση στους επιβάτες) και βέβαια θα έχουμε καθυστέρηση στο απογευματινό δρομολόγιο από τον Πειραιά…

Αντιδράσεις…

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των επιβατών (σ..σ. μετέφερε 577 άτομα) και των νησιωτών, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν για μια ακόμη φορά, καθώς, όπως αναφέρουν και στο NaxosPress.gr  πριν 2 ημέρες υπήρχε πρόβλημα στο πηδάλιο του ίδιου πλοίου και το δρομολόγιο δεν εκτελέστηκε.

 «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ηλικιωμένοι αλλά και παιδιά που περιμένουν στα λιμάνια να επιβιβαστούν» τόνισαν και ζήτησαν την άμεση παρέμβαση τόσο των τοπικών λιμεναρχείων προκειμένου «να μην φθάσουμε να κοιμηθούμε στα λιμάνια εν έτει 2019».

Απαιτούν, επίσης, «να τους αποζημιώσει η εταιρεία αλλά να παρέμβει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ώστε το συγκεκριμένο πλοίο να αντικατασταθεί οριστικά από τη γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Πάρος-Νάξος-Μικρών Κυκλάδων ( Ηρακλειάς- Σχοινούσας- Κουφονησίου- Δονούσας)- Αμοργού -Αστυπάλαιας διότι οι συνεχείς βλάβες που παρουσιάζει θέτουν σοβαρό θέμα ασφάλειας αλλά και εξυπηρέτησης των επιβατών αφού κανείς δε διασφαλίζει ότι σε επόμενο δρομολόγιο δεν θα ξανά χαλάσει».