Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΕλλάδα: Απαγορευτικό και η ένταση των ανέμων στα 10 μποφόρ

Ελλάδα: Απαγορευτικό και η ένταση των ανέμων στα 10 μποφόρ

|

Aπαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο – Στην κατάψυξη η χώρα από τη «Χιόνη» – Πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση 

Η κακοκαιρία «Χιόνη» πλήττει από την Τρίτη το βράδυ ολόκληρη τη χώρα με χαμηλές θερμοκρασίες και έντονα καιρικά φαινόμενα ενώ χθες προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, στην ακτοπλοΐα λόγω των θυελλωδών ανέμων αλλά και στην ηλεκτροδότηση κυρίως στην Αττική και στη Νότια Ελλάδα.

Το σκηνικό του καιρού δεν αναμένεται να αλλάξει ούτε σήμερα, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες παραμένουν ενώ σε πολλές περιοχές θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις.

Ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνοντας κατά τόπους τα 10 μποφόρ, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ωρωπός-Ερέτρια και Καβάλα-Πρίνος.

Επίσης, ανεκτέλεστα παραμένουν τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Η πρόγνωση για σήμερα, Πέμπτη

Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις αναμένονται σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. 

Συγκεκριμένα, βροχοπτώσεις κυρίως στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και το Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Αιγαίο και σε παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Σταδιακά έως το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -1 έως 10, στη Θράκη από 0 έως 8, στα δυτικά ηπειρωτικά από 2 έως 12, στη Θεσσαλία από 0 έως 9, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 4 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 11, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 6 έως 15, και στην Κρήτη από 9 έως 12.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 7 έως 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση έως 2 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 7 έως 9 και τοπικά έως 10 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ (πρόσκαιρα 9 στον Πατραϊκό), όμως σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινά του νομού, όμως από το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και στα δυτικά του νομού και την πόλη της Θεσσαλονίκης 3 έως 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από την κακοκαιρία στην Αττική και σε όλη τη Νότια Ελλάδα

Λόγω της έντονης κακοκαιρίας το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκαν μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική και γενικότερα στη Νότια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, διακοπές ρεύματος και πτώση της τάσης σημειώθηκαν σε διαρκή βάση, ενώ αρκετά φανάρια στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας τέθηκαν εκτός λειτουργία.

Επιπλέον, η Πυροσβεστική δέχθηκες 15 κλήσεις για περιπτώσεις πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί σε ασανσέρ κτιρίων, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Χιόνια στην Πάρνηθα και την Ιπποκράτειο Πολιτεία

Στην Αττική έφτασε από νωρίς το πρωί το βαρομετρικό χαμηλό που προκαλεί την κακοκαιρία «Χιόνη» με χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Η Τροχαία διέκοψε λίγο μετά τις 10 το πρωί την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω.

Σημαντική πτώση σημείωσε η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές

Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες (πλην των χιονοδρομικών κέντρων) που καταγρέφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr, είναι στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (-5,8 βαθμοί Κελσίου), στη Βλάστη Κοζάνης (-5,6), στην Κλεισούρα Καστοριάς (-4,9), στο Περτούλι Τρικάλων (-4,4) και στην Πάρνηθα (-4,3 σε υψόμετρο 1.230 μέτρων).  Θυελλώδεις και πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι πνέουν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και έως τις 20:00, οι ισχυρότερες ριπές καταγράφηκαν στην Παξιμάδα Καρύστου (155 χλμ/ώρα), στην Πεντέλη (116 χλμ/ώρα), στην Παλλήνη (106 χλμ/ώρα), στη Σαμοθράκη (105 χλμ/ώρα), και στο Γεράκι Λακωνίας (97 χλμ/ώρα). 

Και τέλος Ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σημειώνονται την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, κυρίως στο Αιγαίο, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και την Κρήτη. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και έως τις 20:00, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στις Βρύσες Χανίων (124.4 χιλιοστά), στη Στενή Ευβοίας (105.2 χιλιοστά), στο Σέμπρωνα Χανίων (102.8 χιλιοστά), στο οροπέδιο Ασκύφου Χανίων (69.6 χιλιοστά), και στο φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου (68.2 χιλιοστά).

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Καθημερινή” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Ιταλία: Ενεργοποιήθηκε σήμερα το εισιτήριο εισόδου στην Βενετία

Πέντε (5) ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: “Καθαρίζει” απόψε (20/04) τον Πρωτέα και πάει …τελικό

Ωρα... τελικού για τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia . Αντιμετωπίζει τον Πρωτέα Βούλας απόψε (19:00) στο ΔΑΚ Νάξου και πιάνει τον μεγάλο στόχο, την παρουσία στον τελικό ανόδου κόντρα στο Αιγάλεω ή Δάφνη Πανελευσινιακό

Νάξος: Δεν “έδεσε” το “Blue Star 2” και έφυγε για την Πάρο, αλλά ούτε εκεί έδεσε (video)

Με την ένταση των ανέμων στα 80 χιλιόμετρα την ώρα (σε ριπή ανέμου) από νότια κατεύθυνση, το "Blue Star 2" δεν έδεσε στο λιμάνι της Νάξου και μετά στη Πάρο