Ελλάδα: Αυξάνεται στο 60% το πρωτόκολλο επιβατών στα πλοία

Ε ήταν αναμενόμενο.. Ερχεται άλλωστε και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος... Και μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα ο αρμόδιος υπουργός κος Πλακιωτάκης είχε μιλήσει γαι αύξηση της τάξης του 10%... Και προφανώς εισακούστηκε το αίτημα του... Κι όπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από μία ώρα περίπου "σε αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο για τα επιβατηγά πλοία προχώρησε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λόγω της θετικής πορείας που καταγράφεται ως προς  τον περιοριοσμό του COVID-19 στη χώρα μας".

Αναλυτικά, και με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

Ο  μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Αυξάνεται επίσης σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων 04 ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

Σχολιάζοντας την θετική αυτή εξέλιξη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους επιβάτες, τα πληρώματα και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη συνέπεια που επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν στην τήρηση των μέτρων.

Δελτίο Τύπου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News