Ελλάδα - Δουλειά στη Ναυτιλία: Εδώ όλα όσα πρέπει να μάθεις

Με τις συνεχείς απαιτήσεις για θαλάσσια εκπαίδευση, πολλές εταιρείες / οργανισμοί / ινστιτούτα παρέχουν e-learning στα ναυτιλιακά για να διασφαλίσουν ότι η απαραίτητη ναυτική πιστοποίηση και εκπαίδευση μπορεί να επιτευχθεί χωρίς πολύ ταλαιπωρία.

Της Μίνας Κοκορέλη 

Ο θαλάσσιος κόσμος διαθέτει μια πληθώρα ευκαιριών απασχόλησης. Αυτό είναι ένα συναρπαστικό πεδίο που προσφέρει θαλάσσια απασχόληση μαζί με μεγάλες αμοιβές, περιπέτεια και διασκέδαση. Εάν είστε το είδος του ατόμου που λατρεύει να εξερευνά μοναδικές αλλά επικερδείς ευκαιρίες, τότε οι θέσεις εργασίας στη θαλάσσια βιομηχανία είναι το σωστό για εσάς.

1. Shipping Freight Broker: Ο μεσίτης φορτίων αποστολής λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ εκείνων που θέλουν να στείλουν φορτίο και εκείνων που έχουν πλοία για τη μεταφορά αυτού του φορτίου. Η καριέρα του ναυτιλιακού χρηματιστή είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός και ικανοποιητικός τομέας.

2. Μηχανικός Ναυπηγικής: Ο μηχανικός ναυπηγικής ασχολείται με τη μηχανική πτυχή του σχεδιασμού και της κατασκευής πλοίων. Ακριβώς όπως κάθε συμβατικός μηχανικός, ένας μηχανικός ναυπηγικής πρέπει να περάσει τέσσερα χρόνια εκπαίδευσης για να είναι επιλέξιμος να εργαστεί σε ένα ναυπηγείο.

3. Cruise Ship Designer: Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς σχεδιάζονται αυτά τα τεράστια κρουαζιερόπλοια; Εάν έχετε την τάση να σχεδιάσετε πράγματα, τότε αυτό μπορεί να είναι μια συναρπαστική καριέρα για εσάς.

4. Μηχανικός φορτίου - Η δουλειά ενός μηχανικού φορτίου είναι να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του φορτίου και άλλων σχετικών λειτουργιών. Σημαντική θέση στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, η καριέρα του μηχανικού φορτίου έχει πολλά να προσφέρει.

5. Underwater Photography: Η υποβρύχια κατάδυση και φωτογράφηση είναι σίγουρα η πιο λαμπερή και περιπετειώδης θαλάσσια καριέρα που απαιτεί τόσο μεγάλες δεξιότητες όσο και θάρρος. Εάν σας ενδιαφέρει ο θαυμάσιος υποβρύχιος κόσμος και αγαπάτε και τη φωτογραφία, τότε δεν υπάρχει καλύτερη καριέρα από αυτό.

6. Υδατοκαλλιέργεια: Εάν τα ψάρια και η θαλάσσια ζωή σας ενδιαφέρουν, τότε η υδατοκαλλιέργεια μπορεί να γίνει η δική σας θαλάσσια καριέρα. Πρόκειται για μια μη συμβατική επιλογή σταδιοδρομίας που απαιτεί μεγάλο ενδιαφέρον και πάθος.

7. Electro Technical Officer: Η καριέρα του ηλεκτρολόγου τεχνικού αξιωματούχου ασχολείται με την κατανόηση και τη συντήρηση ηλεκτρικού εξοπλισμού και συστημάτων σε πλοία ή υπεράκτια πλοία. Εάν δείχνετε ενδιαφέρον για ηλεκτρικές συσκευές και κυκλώματα, τότε αυτή είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

8. Marine Underwriter: Η δουλειά ενός θαλάσσιου ασφαλιστή εμπίπτει στο τμήμα θαλάσσιας ασφάλισης. Ένας θαλάσσιος ασφαλιστής είναι επαγγελματίας που έχει την εμπειρία των διαφόρων πτυχών της ασφάλειας στη θάλασσα.

9. Επιθεωρητής πλοίου: Ένας επιθεωρητής πλοίου διασφαλίζει ότι όλες οι εργασίες επισκευής του πλοίου γίνονται με ομαλό και αποτελεσματικό τρόπο. Μια δουλειά με πολλές ευθύνες.

10. Cruise Ship Captain - Αυτή είναι η απόλυτη δουλειά που θέλει να έχει κάθε άτομο που ενδιαφέρεται για καριέρα στη θάλασσα. Το να είσαι καπετάνιος ενός κρουαζιερόπλοιου είναι θέμα υπερηφάνειας. Αυτή είναι μια δουλειά με υψηλές αποδοχές μεν αλλά με μεγάλη ευθύνη.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News