Ελλάδα - Κρήτη: Επιστροφή στο Ηράκλειο για το "Festos Palace"

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετώπισε από το πρωί της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου το επιβατικό πλοίο Festos Palace κατά την εκτέλεση του δρομολογίου Πειραιάς - Ηράκλειο – Σούδα. Ενώ απέπλευσε κανονικά από το Ηράκλειο με προορισμό το λιμάνι της Σούδας λίγο μετά τις 9 το πρωί, λόγω των ισχυρών νοτιάδων αντιμετώπισε πολλά προβλήματα για τον κατάπλου  και το δέσιμο σε προβλήτα.

Επι αρκετές ώρες με την βοήθεια ρυμουλκών - όπως αναφέρει η ιστοσελίδα flashnews.gr -  καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες και κάποια στιγμή , περίπου στις 11 το πρωί, πλησίασε πολύ κοντά στην προβλήτα, αλλά το δέσιμο των κάβων θεωρήθηκε επισφαλές για την αποβίβαση επιβατών και οχημάτων με ασφάλεια.

Έτσι αρχικά αποφασίστηκε να βγει λίγο έξω από το λιμάνι και να περιμένει την μείωση των ανέμων προκειμένου να δέσει με ασφάλεια. Όμως καθώς περνούσε η ώρα, τελικά αποφασίστηκε η επιστροφή του στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Στο λιμάνι της Σούδας επρόκειτο να αποβιβαστούν 38 επιβάτες και 14 οχήματα, ενώ η μεταφορά τους απο το Ηράκλειο στα Χανιά οδικώς θα γίνει με μέριμνα της Minoan Lines.

Δείτε που βρισκόταν το πλοίο στις 14:20 καθώς και την πορεία του, όπως κατεγράφη από το marinetraffic.com

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News