Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΕλλάδα - ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία την 6η Μαϊου

Ελλάδα – ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία την 6η Μαϊου

|

Οπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) όλα τα πλοία θα είναι δεμένα στις 6 Μαϊου – Ποιος είναι ο λόγος 

Πρωτομαγιά με … καθυστέρηση. Τα σωματεία που έχουν σχέση με την ακτοπλοϊα (και όχι μόνο) προχωρούν σε απεργία στις 6 Μαϊου. Αποτέλεσμα; Δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια στις 6 Μαΐου. Απόφαση που ελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης 14 Απριλίου με απόφαση από τις διοικήσεις δεκατριών ναυτεργατικών σωματείων για την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων λόγω του εορτασμού την ημέρα εκείνη της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Και σήμερα έρχεται η επίσημη τοποθέτηση από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ)…   Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς ανακοίνωσε ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα την 24ωρη απεργία των 13 ναυτεργατικών Σωματείων της ομοσπονδίας στις 6 Μαΐου 2021 και καλεί όλους τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

«Αποτίουμε και φέτος φόρο τιμής σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε το ρου της ιστορίας στην ημέρα που ταυτίζεται και είναι συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες των εργαζομένων, την Εργατική Πρωτομαγιά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει ότι «όλοι οι ναυτεργάτες συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα προτάσσοντας, μεταξύ των άλλων: την απορρόφηση των ανέργων συναδέλφων, την εξάλειψη της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, την εφαρμογή των ΣΣΕ και την υπογραφή νέων, την άμεση κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4714/20 που ουσιαστικά καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στα ποντοπόρα πλοία, την ανάκληση των διατάξεων του νόμου 4770/2021 με τον οποίον καταργούνται τα νόμιμα ωράρια και όρια απασχόλησης των ναυτεργατών, την κατάργηση των μειωμένων οργανικών συνθέσεων και την καθιέρωση νέων που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, την άμεση εφαρμογή των θερινών οργανικών συνθέσεων στα επιβατηγά πλοία, την αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και την έγκαιρη καταβολή των συντάξεων».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανηγύρι του Σταυρού στη Δονούσα: Παράδοση, γλέντι και πίστη 13–14 Σεπτεμβρίου

Η Δονούσα ντύνεται γιορτινά για την Υψωση του Τιμίου Σταυρού με παραδοσιακά έθιμα, φαγητό, χορό και περιφορά εικόνας στο λιμάνι.

Γιάννης Σιώτος: «Η προσπάθεια του Δημάρχου Τήνου να παραπλανήσει τη Δικαιοσύνη κατέρρευσε»

Με αιχμηρή ανακοίνωση, ο πρώην Δήμαρχος Τήνου απαντά στον Παναγιώτη Κροντηρά μετά την αρχειοθέτηση της μήνυσης για τα «διαγραμμένα αρχεία».

Φ. Φόρτωμας: “Είναι λάθος που δεν έχουν συμπεριληφθεί μικρά νησιά των Κυκλάδων στη μείωση του ΦΠΑ” (video)

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή Cyclades On Air, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε ζητήματα φορολογίας, υγείας, παιδείας, πολιτισμού και υποδομών.

Αντίο στον Γιώργο Κωβαίο: Ο 92χρονος Σχοινουσιώτης που χόρεψε μέχρι το τέλος

Η Σχοινούσα αποχαιρετά έναν άνθρωπο-σύμβολο χαράς και λεβεντιάς, που κάθε χρόνο έδινε το δικό του ρυθμό στη Γιορτή Φάβας.

Hike n’ Capture – Τετραήμερο retreat φωτογραφίας και πεζοπορίας στην Αμοργό

Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου, η Αμοργός φιλοξενεί ένα μοναδικό σεμινάριο που συνδυάζει τη φωτογραφία με την πεζοπορία, σε συνεργασία με τη σχολή φωτογραφίας Luz Visual Studies.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αστροβραδιά στη Νάξο: Μια μοναδική εμπειρία παρατήρησης του ουρανού

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σε συνεργασία με την Ελληνική Ερασιτεχνική Αστρονομική Ένωση, διοργανώνει απόψε μια μαγευτική βραδιά στο ΔΑΚ Νάξου με τηλεσκόπια και ξενάγηση στον νυχτερινό ουρανό.

«Εργοτάξιο η Κόρωνος» – Βελτιώσεις στον επαρχιακό δρόμο με στόχο την ασφάλεια

Το Επαρχείο Νάξου προχωρά σε παρεμβάσεις με νέα στηθαία και τοιχία, ενώ οι κάτοικοι θυμούνται τις δυσκολίες του παρελθόντος και ζητούν περισσότερα έργα.

Ενοικιάζεται μονοκατοικία στο Φιλώτι Νάξου

Ενοικιάζεται μονοκατοικία 70 m2 στο Φιλώτι της Νάξου

Εργαστήριο Καινοτομίας στη Νάξο: Από τη φαντασία στην πραγματικότητα με 3D εκτύπωση

Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικοδήμου, μαθητές και γονείς συναντιούνται σε μια ξεχωριστή εμπειρία δημιουργίας και γνώσης, με 3D σχεδίαση και τη θεωρία των Πολλαπλών Νοημοσυνών.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media