Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΤο "Ιονίς" αναλαμβάνει άμεσα τη σύνδεση Κυθήρων - Αντικυθήρων με τον Πειραιά

Το “Ιονίς” αναλαμβάνει άμεσα τη σύνδεση Κυθήρων – Αντικυθήρων με τον Πειραιά

|

Οι αντιδράσεις του δημάρχου Κυθήρων και Αντικυθήρων Στράτου Χαρχαλάκη και η εμφάνιση του ελικοπτέρου στα Αντικύθηρα που μετέφερε 50 κιλά ψωμί στους 22 κατοίκους των Αντικυθήρων ώθησε το υπουργείο Ναυτιλίας στην προκήρυξη «Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Εξυπηρέτηση Δρομολογιακών Γραμμών με σύναψη Σύμβασης Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας διάρκειας μέχρι 31/10/2018»

Σε άμεση κάλυψη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Πειραιά και της Κρήτης με τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα από αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου, προχωρά το υπουργείο Ναυτιλίας με απευθείας ανάθεση της γραμμής στη ναυτική εταιρεία «ΑΒΛΕΜΟΝ» με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΙΟΝΙΣ».

Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα συνδέονταν ακτοπλοϊκώς έως τώρα από τη Νεάπολη με τον πλοίο «Πορφυρούσα» που αποχώρησε την Τετάρτη στις 10/01/2018 για επισκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο της ετήσιας επιθεώρησής του, ενώ η σύμβαση με το πλοίο “ΙΟΝΙΣ” που ήταν για τρεις μήνες και συνέδεε τα δύο νησιά από τον Πειραιά κάθε Τρίτη και Παρασκευή, έληξε την Πέμπτη στις 25/01/2018.

Μετά από διαβουλεύσεις με το υπουργείο Ναυτιλίας και πιέσεις, η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «ΙΟΝΙΣ» δέχθηκε τελικά να καλύψει από 26/01/2018 έως 30/01/2018 με ελεύθερη δρομολόγηση και χωρίς επιδότηση μία φορά την ημέρα τη σύνδεση της Νεάπολης αλλά μόνο με τα Κύθηρα.

Το πλοίο λόγω του υψηλού λειτουργικού κόστους δεν μπορούσε να προσεγγίσει και τα Αντικύθηρα με αποτέλεσμα οι 22 κάτοικοι του νησιού να μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση για τέσσερις ημέρες και, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αίτημα του Δήμου Κυθήρων, ελικόπτερο του Λιμενικού μετέφερε την Παρασκευή 26/01 προμήθειες στο νησί έως ότου αποκατασταθεί η σύνδεση.

Το θέμα είχε θίξει με επιστολή του προς το υπουργείο Ναυτιλίας ζητώντας και την προκήρυξη νέου διαγωνισμού ο δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Το υπουργείο Ναυτιλίας, παρά τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την εξεύρεση των πιστώσεων, προχώρησε σε απευθείας ανάθεση της γραμμής από αύριο στην εταιρεία του πλοίου «ΙΟΝΙΣ» με τα ίδια δρομολόγια και ποσά επιδότησης που είχαν δοθεί και στην προηγούμενη σύμβαση που είχε υπογράψει η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Επίσης ο νέος διεθνής τακτικός διαγωνισμός για την κάλυψη της γραμμής από Πειραιά για Κύθηρα, Αντικύθηρα, Κίσσαμο, Γύθειο μέχρι 31/10/2018 έχει οριστεί για τις 7 Μαρτίου. Την ίδια ημέρα αναμένεται να επανέλθει στα δρομολόγιά του και το «Πορφυρούσα» που καλύπτει τα δύο νησιά από τη Νεάπολη Βοιών.

Τι αναφέρεται στην προκήρυξη «Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Εξυπηρέτηση Δρομολογιακών Γραμμών με σύναψη Σύμβασης Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας διάρκειας μέχρι 31/10/2018?  Θα αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δυο νησιών με Γύθειο, Πειραιά και Κίσσαμο.

Θα διεξαχθεί στις 07 Μαρτίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00, στο κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Ακτή Βασιλειάδη – Πύλες Ε1-Ε2) και οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό οφείλουν να υποβάλουν μέχρι την παραπάνω ημέρα και ώρα τις προσφορές τους με τα έγγραφα και δικαιολογητικά».

Επίσης «σε περίπτωση που, είτε δεν υπάρξει συμμετοχή είτε οι συμμετέχοντες απορριφθούν από τις αρμόδιες προς τούτο Επιτροπές, ο διαγωνισμός δύναται να επαναληφθεί μετά από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), με τους ίδιους ή άλλους όρους».

Ακόμη «η δαπάνη βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ΚΑΕ 2131 «Επιδότηση άγονων γραμμών» του Ειδικού Φορέα 41-140 «Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή». Η εκτιμώμενη προϋπολογισθείσα δαπάνη για το χρονικό διάστημα μέχρι 31/10/2018 (σύνολο 41 εβδομάδες) ανέρχεται σε 3.789.193,55 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), και σε 4.698.600,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.24 %), για τις δρομολογιακές γραμμές».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες