Ιος: Αίσιο τέλος στη μίνι - περιπέτεια των δώδεκα επιβατών

Από χθες είχαμε την αναφορά για ανάγκη βοήθειας σε θαλαμηγό που αντιμετώπιζε πρόβλημα ανοιχτά της Ιου με τις καιρικές συνθήκες να μην είναι και οι καλύτερες δυνατές... Οπως είχαμε διαβάσει σε κάποιο δυνατό κύμα, είχαμε εισροή υδάτων στο σκάφος με αποτέλεσμα να αρχίζει να βυθίζεται. Εδωσε SOS και ανάμεσα στα σκάφη που κινήθηκαν ήταν και το Express Scopelitis που άφησε το τακτικό του δρομολόγιο καθότι ήταν έξω από τη Νάξο προς την Ηρακλειά ενώ και το σκάφος του Λιμενικού Σώματος Νάξου έτρεξε προς βοήθεια..

Τελικά, με την αρωγή και ιδιώτη (βλ "Αγγελής", από τη Κάλυμνο ) οι δώδεκα επιβάτες (ανάμεσά τους και παιδιά) αποβιβάστηκαν από την θαλαμηγό, η οποία αργά το βράδυ έφτασε στο λιμάνι της Ιου. Οσο για τους επιβάτες (11) μεταφέρθηκαν με το σκάφος του Λιμενικού στην Ιο όπου και μετά την εξέταση από τους γιατρούς στο Κέντρο Υγειας, φιλοξενήθηκαν σε κατάλυμα με μέριμνα του ιδιοκτήτη...

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ίου, για εισροή υδάτων από την πλώρη του Θ/Γ ''ΔΗΝΙ'' Ν.Π. 12265 στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Ίου, με δώδεκα (12) επιβαίνοντες. Στην περιοχή έπνεαν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7-8 BF.
Άμεσα για το σημείο απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Τ/Χ-Α/Ψ ''ΣΟΟΥΛ'' Τ.Π.1659Ε', το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ'' Ν.Π.10576 και το Α/Κ “ΑΓΓΕΛΗΣ'' Ν. Καλύμνου 525.
Οι έντεκα (11) από τους επιβαίνοντες επιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όλοι καλά στην υγεία τους και αποβιβάστηκαν στο λιμένα Ίου, όπου εξετάστηκαν από ιατρούς του Κέντρου Υγείας Ίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε καταλύματα με μέριμνα του ιδιοκτήτη, ενώ το ''ΔΗΝΙ'', με επιβαίνοντα τον Κυβερνήτη του, ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ ''ΑΓΓΕΛΗΣ'' στο λιμένα Ίου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Λίγη ώρα αργότερα, με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής πραγματοποιήθηκε η ανέλκυση του εν λόγω σκάφους στην προτέρα κατάσταση εντός θάλασσας, από γερανοφόρο όχημα καθώς και απάντληση των υδάτων από ιδιωτικό βυτιοφόρο όχημα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Ίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΔΗΝΙ'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ίου, ποντίστηκε προληπτικά, πλωτό φράγμα περιμετρικά του σκάφους.
 
Να ευχατιστήσουμε φίλο της Ιστοσελίδας για την παροχή φωτογραφιών από την ώρα της προσπάθειας περισυλλογών ναυαγών από το ημιβυθισμένο σκάφος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News