Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΚαι η θύελλα στις Κυκλάδες καλά κρατεί

Και η θύελλα στις Κυκλάδες καλά κρατεί

|

Παρέμβαση από τον Αθανάσιο Μπέρτσια, εκπρόσωπο της Προοδευτικής Κίνησης Κυκλάδων στην καταγγελία που έγινε από την Ένωση Κυκλάδων όσον αφορά χαρακτηρισμούς που απέδωσε ακτοπλόος εις βάρος λιμενάρχη σε νησί των Κυκλάδων 

Πριν από μερικές ημέρες (23/10), στη διάρκεια της συνεδρίασης για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, που πραγματοποιήθηκε στην Σύρο, υπήρξε καταγγελία από την Ένωση Λιμενικών Κυκλάδων για την συμπεριφορά εφοπλιστή, ο οποίος καταφέρθηκε σε βάρος Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος υπηρετεί σε Λιμεναρχείο των Κυκλάδων. Και όπως σημειώθηκε στην καταγγελία «με απρεπείς χαρακτηρισμούς, δημιουργώντας έτσι αλγεινές εντυπώσεις τόσο για τον εν λόγω Αξιωματικό, όσο και για το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του». Και βέβαια υπήρξε καταδίκη της συμπεριφοράς του ακτοπλόου, ο οποίος μάλιστα και κατονομάστηκε… Και πρέπει να σημειώσουμε ότι η καταγγελία έγινε με την υπογραφή του προέδρου και του γενικού γραμματέα της Ένωσης κκ Βαμβακούση και Δέτση.

Χθες, ήρθε η απάντηση.. Από τον εκπρόσωπο της Προοδευτικής Κίνησης Κυκλάδων κο Αθανάσιο Μπέρτσια, ο οποίος με ανοιχτή του επιστολή εκφράζει την δυσαρέσκεια της Κίνησης για το γεγονός ότι η καταγγελία δεν είχε την έγκριση του συνόλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και το γεγονός ότι με ευκολία αναφέρθηκε το όνομα του εφοπλιστή αλλά όχι του Λιμενάρχη με αποτέλεσμα όπως τονίζεται «να επικρατήσει σύγχυση σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων».

Αναλυτικά η επιστολή του κου Μπέρτσια…

«Με αφορμή το δελτίο τύπου της Ένωσης Κυκλάδων δια του προέδρου κ. Βαμβακούση και Γενικού Γραμματέα κ. Δέτση, εκφράζουμε την αντίθεση και δυσαρέσκεια μας για την έκδοση της ανακοίνωσης η οποία έγινε χωρίς την ενημέρωση και έγκριση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ως όφειλε!

Επιπλέον, στην ανακοίνωση αναφέρεται με μεγάλη ευκολία το όνομα του εφοπλιστή χωρίς όμως να αναφέρεται και το όνομα του Λιμενάρχη με αποτέλεσμα να επικρατήσει σύγχυση σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων.

Η Ένωση Κυκλάδων κ Βαμβακούση και κ Δέτση δεν πρέπει να εμπλέκεται σε προσωπικές και Υπηρεσιακές διαφορές (εάν υφίσταντο) διότι τότε επέρχεται συνδικαλιστικός κατήφορος! και εύλογες απορίες.

Επιπρόσθετα, απορίας άξιον είναι το  γεγονός ότι αν και ήσασταν παρών δεν  εκφράσατε την δυσαρέσκειά σας δια του βήματος.

Αλήθεια, Κύριε Πρόεδρε και κ. Γ. Γραμματέα ο εν λόγω Λιμενάρχης είναι μέλος της Ένωσης μας?

Πρέπει να τονισθεί κ. Βαμβακούση και κ. Δέτση ότι είναι γνωστό στους παροικούντες της Ιερουσαλήμ, ότι η διοίκηση σας εδώ και ένα χρόνο στηρίζεται στην υποσχεσεολογία, στην στήριξη τον προϊσταμένων είτε είναι μέλη της Ένωσης, είτε όχι παρόλο που είναι καταστατική υποχρέωση σας να προασπίζεται τα συμφέροντα των μελών μας, εσείς εξακολουθείτε να εξαργυρώνετε προεκλογικές επιταγές στον Ιερό κύκλο σας!!

 Ακροφιγώς, να τονίσουμε ότι εδώ και ένα χρόνο δεν έχετε επισκεφτεί ούτε ένα λιμεναρχείο, δεν  έχετε καταγράψει κανένα πρόβλημα και φυσικά δεν έχετε δώσει καμία λύση.

Εν κατακλείδι κ. Βαμβακούση και κ. Δέτση  αν έχετε κουραστεί να μας το δηλώσετε και να είστε σίγουροι ότι θα σας βοηθήσουμε!!!!

Πάντα ενυπόγραφα Μπέρτσιας Αθανάσιος

Εκπρόσωπος της Προοδευτικής Κίνησης Κυκλάδων»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες