Κάσος - Εξπρές Πήγασος: Πρόσκρουση σε βραχονησίδα

Εξπρές Πήγασος...

Δύσκολα θα ξεχάσουν το ταξίδι τους από την Κρήτη προς την Κάρπαθο, οι σημερινοί επιβαίνοντες του πλοίου "Εξπρές Πήγασος", καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του viannitika.gr προσέκρουσε σε ξέρα και έδεσε στην Κάσο, προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς!

Το συμβάν έλαβε χώρα πριν περίπου στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας (εκτελούσε δρομολόγιο Σητεία- Κάσο-Κάρπαθο- Χάλκη – Ρόδο), ενώ όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες, το πλοίο έχει αποκτήσει κλίση, καθώς υπάρχει μεγάλη εισροή υδάτων. Από επιβαίνοντες του πλοίου, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και κάτοικοι του Δήμου Βιάννου, μαθαίνουμε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σοβαρός τραυματισμός, ενώ αυτό παραμένει δεμένο στην Κάσο.

Να σημειώσουμε ότι το πλοίο έδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού όπου αποβίβασε 42 επιβάτες, 10 ΙΧ, ένα φορτηγό και 3 δίκυκλα. Το πλήρωμα αποτελείται από 49 ναυτικούς. Επιβάτες και πλήρωμα είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει ρήγμα στην πλώρη και το πλήρωμα έχει αρχίσει την απάντληση πετρελαίων από τις δεξαμενές του για αποφευχθεί πιθανή ρύπανση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο χτύπησε σε ξέρα στη βραχονησίδα «Αρμάθια» που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι Φρυ της Κάσου.

Και όπως διαβάζουμε στη σελίδα της Αγγελικής Σαρίι Μικιό (στα social media με έμφαση στα ναυτικά θέματα): "Η έλλειψη φωτοσημαντηρων σε ένα επικίνδυνο πέρασμα όπου παλαιοτερα (δεκαετία 80/90) είχε προσκρούσει το "Γκόλντεν Βεργίνα" αποτελεί τη βασική αιτία του ατυχήματος, οπότε καλό είναι να υπάρχει και η κατάλληλη σήμανση στο άμεσο μέλλον"

Λίγο μετά τις 3, έφτασε στο λιμάνι ένα Πυροσβεστικό όχημα προκειμένου να αντλήσει τα ύδατα από το εσωτερικό του πλοίου, ενώ έχουν τοποθετηθεί "μπαλόνια" προκειμένου να κρατηθεί στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι επιβάτες θα μεταφερθούν σήμερα με ταχύπλοο στον προορισμό τους, ενώ τα οχήματα τους θα μεταφερθούν με το "Πρέβελης", πιθανότατα αύριο, Τρίτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News