Κέα: Σε ύφαλο προσέκρουσε δεξαμενόπλοιο

Σε ύφαλο προσέκρουσε το πρωί της Κυριακής (14/01) το ρωσικό δεξαμενόπλοιο VF TANKER-1 καθώς επιχειρούσε να αγκυροβολήσει στη θαλάσσια περιοχή Κούνδουρου, νοτιοδυτικά της Κέας. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε μικρό ρήγμα στην πλώρη, στη δεξαμενή ζυγοστάθμισης, το ευχάριστο όμως είναι ότι όχι μόνο δεν σημειώθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ και οι 12 ναυτικοί είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με το Λιμενικό, απόπλους του απαγορεύτηκε μέχρι οριστικής αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Τι αναφέρει το σχετικό δελτίο Ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά 

« Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, πρωινές ώρες χθες Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, για περιστατικό πρόσκρουσης σε ύφαλο του Δ/Ξ ''VF TANKER-1'' σημαίας Ρωσίας, κατά τη διαδικασία της αγκυροβολίας, στη θαλάσσια περιοχή Κούνδουρου νοτιοδυτικά ν. Κέας,  με  δώδεκα (12) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε μικρό ρήγμα σε πρωραία δεξαμενή ζυγοσταθμίσεως, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Το ανωτέρω πλοίο στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα και συνοδευόμενο από το Ρ/Κ ''ΑΙΓΑΙΑΣ'' Ν.Π. 12032 στο αγκυροβόλιο του Λαυρίου, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι οριστικής αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News