Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΚρήτη - Hellenic Seaplanes: Μπαράζ συναντήσεων για υδατοδρόμια

Κρήτη – Hellenic Seaplanes: Μπαράζ συναντήσεων για υδατοδρόμια

|

Η Κρήτη μπαίνει στο επενδυτικό πλάνο της HellenicSeaplanes… Συναντήσεις για νέα υδατοδρόμια και επέκταση του δικτύου υδατοδρομίων 

 

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τον τελευταίο καιρό γύρω από το δίκτυο υδατοδρομίων της Κρήτης! Η δημοτική και η λιμενική αρχή σημαντικών περιοχών του νησιού όπως Χερσόνησος, Ηράκλειο, Γαζί Μαλεβιζίου, Χανιά και Πλατανιά ξεκινούν τις διαδικασίες για απόκτηση του δικού τους υδατοδρομίου / υδάτινου πεδίου, ακολουθώνταςτο Ρέθυμνο, την Κίσσαμο, την Ιεράπετρα και τη Σητεία που έχουν κάνει ήδη αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή! 

Η έμπρακτη προσπάθεια για να έρθουν τα υδροπλάνα το γρηγορότερο στην Κρήτη, επιβεβαιώνεται με την τριήμερη επίσκεψη του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλα Χαραλάμπους στο νησί. 

O CEO της εταιρείας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Δημοτικής και Λιμενικής αρχής του νησιού, με στόχο την ανάλυση και την επικαιροποίηση των ενεργειών που πρέπει να πραγματοποιηθούν από όλες τις πλευρές, ώστε τα υδατοδρόμια να ακολουθήσουν συντονισμένα βήματα προς την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία τους.

Παράλληλα παρουσίασε σε όλους τους ενδιαφερόμενους τον σχεδιασμό πτήσεων των υδροπλάνων και της διασύνδεσης που μπορούν να προσφέρουν τόσο στα μεταξύ τους υδατοδρόμια διασυνδέοντας αεροπορικά την Κρήτη όσο και πετώντας σε προορισμούς όπως τη Νότια Πελοπόννησο,το Νοτίου Αιγαίο όπως τα νησιά των Κυκλάδων και της Νότιας Δωδεκανήσου.

Μέχρι σήμερα στην Κρήτη, το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου έχει λάβει την άδεια ίδρυσης του υδατοδρομίου Ρεθύμνου, η Σητεία προχωρά με ιδιωτική πρωτοβουλία (Υδατοδρόμιο Σητείας ΙΚΕ)  την αδειοδότηση και κατασκευή του υδατοδρομίου Σητείας, ενώ το Νομαρχιακό Λ.Τ. Χανίων και το Δημοτικό Λ.Τ. Ιεράπετρας έχουν ξεκινήσει την αδειοδοτική διαδικασία λήψης της άδειας ίδρυσης των υδατοδρομίων Κίσσαμου και Ιεράπετρας αντίστοιχα

Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για υδατοδρόμια σε Χερσόνησο, Ηράκλειο, Γαζί  Μαλεβιζίου, Ρέθυμνο, Χανιά και Πλατανιά! 

Ο κ. Χαραλάμπους βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Κρήτης, το Ηράκλειο, καθώς και Χερσόνησο, Ηράκλειο, Γαζί Μαλεβιζίου, Ρέθυμνο, Χανιά και Πλατανιά, ώστε να μιλήσει προσωπικά με τις Δημοτικές  και Λιμενικές αρχές για την προοπτική αδειοδότησης αλλά και της χρηματοδότησης της κατασκευής των υδατοδρομίων με ιδιωτικά κεφάλαια.Στις συναντήσεις μετέφερε τις επενδυτικές προτάσεις της Hellenic Seaplanes που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλωντην εξασφάλιση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των υδατοδρομίων,τηνκατασκευή των έργων με ιδιωτικά κεφάλαιακαθώς και την λειτουργία τουςμε τις κατά τόπο θυγατρικές εταιρείες συμφερόντων της. 

Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου – ΟΛΗ
hellenic.jpgΣτον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου ο κ. Χαραλάμπους συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΛΗ κ. Παπαδάκη Μηνά και  τον Διευθυντή Ανάπτυξης  κ. Σταύρο Λυριντζάκη όπου μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος που κατέθεσε η εταιρεία συζητήθηκαν όλες οι πιθανές συνέργειες που μπορούν να γίνουν για να αποκτήσει η πόλη του Ηρακλείου υδατοδρόμιο ή υδάτινο πεδίο λαμβάνοντας υπόψη την επικείμενη εξαγορά του λιμανιού από ιδιώτη…

Ο κ. Παπαδάκης δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το λιμάνι του Ηρακλείου να δημιουργήσει υποδομές υδροπλάνων, θα εξετάσει την επενδυτική πρόταση της εταιρείας και θα συνεχιστεί ο διάλογος και οι συναντήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια… Αναφορικά είπε «στόχος μας είναι η αναβάθμιση του λιμανιού και της πόλης του Ηρακλείου, ένα νέο μεταφορικό αλλά και τουριστικό προϊόν όπως το υδροπλάνοθα δώσει ώθηση και δυναμική στην πόλη μας …»

Δήμος Χερσόνησου:
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ιωάννη Σέγκο είχε ο κ. Χαραλάμπους  όπου συζητήθηκε η επενδυτική πρόταση της εταιρείας για το λιμάνι της Χερσονήσου και την δημιουργία υδατοδρομίου μαζί με την νέα επέκταση και ανάπλαση του λιμένα…

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος κ. Σέγκος είπε«Η πρωτοβουλία αυτή, αναμένεται να λειτουργήσει ενισχυτικά στο γενικότερο στρατηγικό πλάνο της Κρήτης για την στήριξη και περεταίρω ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί. Ως εκ τούτου, η  ίδρυση υδατοδρομίου στο λιμάνι της Χερσονήσου που ήδη έχει μπει σε διαδικασία επέκτασης, δημιουργεί μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, αφού ενισχύεται ο τομέας του τουρισμού που αποτελεί για τον δήμο μας  βασικό πυλώνα ανάπτυξης…»

Δήμος Γαζίου Μαλεβιζίου:
Παράλληλα με το Ηράκλειο ο Πρόεδρος της εταιρείας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου κ. Εμμανουήλ Γενναράκημε στόχο το λιμανάκι της Παντάνασσας το οποίο είναι σε κοντινή απόσταση (5 λεπτών) από την πόλη του Ηρακλείουόπου πραγματοποίησαν επιτόπια έρευνα στο λιμανάκι για να εξετάσουν που μπορεί να χωροθετηθείυδατοδρόμιο. 

Με αφορμή την συνάντηση, ο κ. Γενναράκης, Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου αναφέρθηκε στην προοπτική που φέρνει η δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμανάκι της Παντάνασσας και πως μπορεί να αναπτυχθεί η περιοχή του Δήμου Γαζίου Μαλεβιζίου. Είπε σχετικά «Θα μεταφέρω την επενδυτική πρόθεση της εταιρείας στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για να ληφθούν οι περεταίρω αποφάσεις για αυτή την επένδυση.Αναμένω την επενδυτική πρόταση της εταιρείας με τις λεπτομέρειες ανάπτυξης του υδατοδρομίου για να προχωρήσω τις διαδικασίες ….. 

Ρέθυμνο στο προσκήνιο του δικτύου υδατοδρομίων!
seaplaine1.jpgΚατά την παρουσία του στην Κρήτη, ο κ. Χαραλάμπους συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου κ. Κουτσαλεδάκη. Το λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνουέχει ήδη μπει σε τροχιά δημιουργίας υδατοδρομίου αφού έχει λάβει την άδεια Ίδρυσης υδατοδρομίου τον Μάιο 2021βασισμένη στο ανανεωμένο νομοθετικό πλαίσιο 4663/2020. Η πρόταση της εταιρείας η οποία κατατέθηκε στο τραπέζι ήταν η χρηματοδότηση, κατασκευή και λειτουργίατου υδατοδρομίου από την HellenicSeaplanes. Συγκεκριμένα με διαγωνιστική διαδικασία παραχώρησηςέναντι ανταλλάγματος του χωροθετημένου υδατοδρομίου η ανάδοχος  εταιρεία θα προχωρήσει στην κατασκευή και λήψη της άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου από ιδιωτικά κεφάλαια χωρίς όποια επιβάρυνση του Λιμενικού Ταμείου. 

Μετά την συνάντηση η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κουτσαλεδάκη ανέφερε:«Είμαστε ικανοποιημένοι που έχουμε λάβει την άδεια Ίδρυσης του υδατοδρομίου. Ευελπιστούμε σύντομα το έργο να ολοκληρωθεί και εντός του 2023 να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πτήσεις με υδροπλάνο στην Κρήτη… Σε συνέχεια της πρότασης που κατατέθηκε θαενημερώσουμε τους αρμόδιους φορείς και θα συγκαλέσουμε το συμβούλιο του ΛΤ και θα συζητήσουμε την πρόταση της HellenicSeaplanes.

Δήμος Χανίων – Δήμος Πλατανιά:
Παράλληλα η εταιρεία με την επίσκεψή της στο νησί, επισημοποίησε το ενδιαφέρον της για την ανάληψη κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίουστα Χανιά, με τον επικεφαλή της εταιρείας να επισκέπτεται σύντομα ξανά τον Δήμο Χανίων προκειμένου να συζητήσει τις πιθανές τοποθεσίες δημιουργίας υδατοδρομίου.

Η HellenicSeaplanes πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με τον Δήμο Πλατανιά δίπλα στα Χανιάόπου ο κ. Χαραλάμπους βρέθηκε με τον Δήμαρχο κ. Μαλανδράκη και συζήτησαν όλα τα οφέλη που θα έχει ο Δήμος με την ανάπτυξη υποδομών για υδροπλάνα.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης  ανέφερε: « Είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε τον δήμο μας  στο δίκτυο υδατοδρομίων με υποδομές  υδατοδρομίου  που θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση ναυλωμένες πτήσεις αλλά στη συνέχεια πτήσεις τουριστικού-περιηγητικού χαρακτήρα αναβαθμίζοντας το τουριστικό μας προϊόν.

Μετά το μπαράζ συναντήσεων που πραγματοποίησε ο κ. Χαραλάμπους στην Κρήτη, τοποθετήθηκε εφ’ όλης της ύλης, με τα συμπεράσματα να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την εξελικτική πορεία των υδατοδρομίων στην Κρήτη: 

«Η αντίστροφη μέτρηση για τη δημιουργία υδατοδρομίων στην Κρήτη έχει αρχίσει! Οι συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο με τις δημοτικές όσο και τις λιμενικές αρχές φανερώνουν τη διάθεση και τον ενθουσιασμό, ώστε να κινηθούμε όλοι μαζί συντονισμένα και αποφασιστικά για την ολοκλήρωση των βημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή των υδατοδρομίων.Η άμεση, αποτελεσματική και συντονισμένη ανάπτυξη των υδροπλάνων στη χώρα μας αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα.

Η δημιουργία επαρκών υποδομών δικτύων υδατοδρομίων- υδροπλάνων κρίνεται πολύ σημαντική για την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής δυναμικής της χώρας μας  και τη συμπλήρωση του μεταφορικού έργου.Προκειμένου να καταστεί βιώσιμη η ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας με σημαντικά οφέλη σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, απαιτείται πρωτοβουλία από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Οι ιδιωτικές επενδύσεις της HellenicSeaplanesείναι εδώ,ισχυροποιούντο δίκτυο υδατοδρομίων στην Μεγαλόνησο και θέλουν μέσα από τα υδροπλάνα να κάνουν ακόμα πιο σπουδαία την τουριστική και μεταφορική δύναμη της Κρήτης!» 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο (!!!)

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα