Κρήτη: Με τη βοήθεια ρυμουλκών έδεσε το πρωί της Κυριακής το Blue Galaxy στα Χανιά

Κυρίαρχο ρόλο το Σαββατοκύριακο παίζουν οι Νότιοι Ανεμοι σε όλο το Αιγαίο και μάλιστα οι ριπές ανέμων έχουν ξεπεράσει και τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα… Αποτέλεσμα; Προβλήματα στην συγκοινωνία..

Και μάλιστα στο Κρητικό πέλαγος… Σήμερα τα ξημερώματα, οι επιβάτες στο «Blue Galaxy» της Blue Star Ferries, είχαν μία μίνι περιπέτεια καθότι το πλοίο δεν μπορούσε να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι της Σούδας και με τους ανέμους να κινούνται από 90 έως και 100 χιλιόμετρα ανά ώρα..

Το πλοίο όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα zapranews.gr προσέγγισε το λιμάνι της Σούδας στις 5.40 τα ξημερώματα της Κυριακής, όμως οι προσπάθειες του καπετάνιου να προσεγγίσει στην προβλήτα απέβησαν άκαρπες. Χρειάστηκε η συνδρομή δύο ρυμουλκών για να μπορέσει να δέσει με ασφάλεια περίπου δύο ώρες αργότερα (στις 7.20) χαρίζοντας χαμόγελα ανακούφισης στους επιβάτες

Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Όμως, προβλήματα έχουμε και στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, καθώς όπως φαίνεται δεν μπορεί να προσγειωθεί ή να απογειωθεί κανένα αεροπλάνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, έχουν ήδη ακυρωθεί οι δύο πρωινές πτήσεις της Olympic Air από Αθήνα προς Ηράκλειο (στις 5.50 και στις 8 το πρωί) καθώς και η πρωινή πτήση της Aegean στο Ηράκλειο (ήταν προγραμματισμένη για τις 8 το πρωί). Την ίδια ώρα, τέσσερις πτήσεις από Ηράκλειο προς Αθήνα έχουν ακυρωθεί και πρόκειται για δύο της Olympic Air (ήταν προγραμματισμένες να αναχωρήσουν στις 6.35 και 8.35 το πρωί) καθώς και δύο της Aegean (6.35 και 8 το πρωί). Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν και οι υπόλοιπες πτήσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα καθώς οι ισχυροί νοτιάδες δεν λένε να κοπάσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News