Κυκλάδες - Aegean Speed Lines: Αναστολή δρομολογίων και το Speedrunner ΙΙΙ πάει ... Seajets?

Αίσθηση στο χώρο της ακτοπλοϊας έχει προκαλέσει η ανακοίνωση από την ακτοπλοϊκή εταιρεία Aegean Speed Lines που αναφέρει ότι προχωρεί σε αναστολή δρομολόγησης ταχύπλοων στις Δυτικές Κυκλάδες.. Μάλιστα, η σχετική ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα μετά την εμφάνιση δημοσιευμάτων που θέλουν την SeaJets να αγοράζει το Speedrunner III που έως τώρα είχε τα χρώματα της Aegean Speed Lines όπως βλέπετε και τη φωτογραφία από τη σελίδα kaipoutheos.gr.... Ενα ταχύπλοο που κάλυπτε τις Δυτικές Κυκλάδες, που είχε έρθει στην Ελλάδα το 2009 μαζί με το αδελφάκι του (σ.σ. νυν SuperRunner Jet της SeaJets) και δεν αποκλείεται άμεσα να το δούμε στην ίδια γραμμή. 

Με βάση την ενημέρωση από τη σελίδα newmoney.gr από την 5η Μαϊου, το ταχύπλοο θα εκτελεί τη διαδρομή: Πειραιά - Σέριφος - Σίφνος - Μήλος και επιστροφή αλλά για την SeaJets. Μία εταιρεία που δείχνει ότι έχει κυρίαρχο ρόλο στο τομέα των ταχύπλοων σε όλες τις Κυκλάδες.... 

Η ανακοίνωση από την Aegean Speed Lines αναφέρει: 

“Από το 2005 και με συνεχή παρουσία 17 ετών στην Ελληνική Ακτοπλοΐα, η πανδημία covid/19 και η εκτόξευση των τιμών πετρελαίου οδήγησαν την διοίκηση της Aegean Speed Lines στην αναστολή δρομολόγησης ταχυπλόων σκαφών στην ακτοπλοΐα και ειδικότερα στις Δυτικές Κυκλάδες.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή μας την απόφαση την δεδομένη χρονική στιγμή έπαιξε η κατανομή του μεταφορικού έργου όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά το 2021 καθώς και η ύπαρξη πολλαπλών δρομολογίων για την τρέχουσα περίοδο, σε βαθμό πολλαπλάσιο των πραγματικών αναγκών της συγκεκριμένης γραμμής.

Η Aegean Speed Lines θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους την στήριξαν σε αυτή την μακρόχρονη πορεία, τόσο τους φίλους επιβάτες και ακόμα περισσότερο τα πληρώματα μας για την κατάθεση ψυχής και την αυταπάρνηση τους στις κοινές μας προσπάθειες.

Ο Όμιλος Ευγενίδη προτίθεται να συνεχίσει την παρουσία του στην ακτοπλοΐα, πάντα αφουγκραζόμενος τις ανάγκες και παρακολουθώντας τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο ακτοπλοϊκό τοπίο.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News