Κυκλάδες: "Ακίνητο" το Andros Jet, μπαίνει το "Paros Jet"

Από χθες το μεσημέρι το ταχύπλοο Andros Jet βρίσκεται καθηλωμένο στη Νάξο λόγω μηχανικής βλάβης. Το πλοίο προέρχονταν από την Πάρο και θα κάλυπτε μέρος κυρίως των Δυτικών Κυκλάδων με τους επιβάτες να μετακινούνται στους προορισμούς τους μέσω άλλων πλοίων της εταιρείας. Σήμερα, παραμένει ακόμη στο λιμάνι με την Sea Jets με χθεσινή της επιστολή εξηγεί τι συνέβη, τονίζει ότι έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για τα ζητήματα που αφορούν τα επιπλέοντα στην επιφάνεια της θάλασσας φερτά υλικά και ενημερώνει οτι το Paros Jet από σήμερα Τετάρτη 8 Αυγούστου επιστρέφει και στην άγονη γραμμή.. θα καλύψει δηλαδή το κενό του Andros Jet  για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί... Αυτή τη στιγμή (10:25) είναι στο λιμάνι της Θήρας προερχόμενο από το Ηράκλειο... 

Αναλυτικά η ανακοίνωση... 

"Στο ταχύπλοο "Αndros Jet" κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του τακτικού δρομολογίου του από Πάρο προς Νάξο, εισήλθε αντικείμενο στον αριστερό υδροπροωθητήρα (waterjet) με αποτέλεσμα να παραμείνει στο λιμάνι της Νάξου για περαιτέρω επιθεώρηση.

Οι επιβάτες ήδη προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με άλλα πλοία της εταιρείας. Το Άνδρος Jet πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Σύρος, Πάρος, Νάξος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ίος, Θηρασιά, Θήρα, Ανάφη.

Η SEAJETS επανειλημμένως έχει ενημερώσει για το ζήτημα των προβλημάτων που δημιουργούν για τα επιβατηγά πλοία και ιδιαίτερα τα ταχύπλοα, τα επιπλέοντα στην επιφάνεια της θάλασσας φερτά υλικά, με πιο πρόσφατες τις επιστολές της στις 16 και 28 Ιουλίου 2018 τις οποίες είχε αποστείλει σε όλους τους αρμόδιους φορείς. 

Μέχρι σήμερα όμως το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί με άμεσες ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες παρότι έχει επισημανθεί πολλάκις και εγγράφως.

Η SEAJETS προκειμένου να στηρίξει το επιβατικό κοινό και τις τοπικές κοινωνίες της άγονης γραμμής των μικρών νησιών των Κυκλάδων ήδη αιτείται την δρομολόγηση από αύριο Τετάρτη 8 Αυγούστου του ταχύπλοου Paros Jet με μήκος 105 μέτρων, χωρητικότητας 750 ατόμων και ταχύτητας 33 κόμβων για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News