Κυκλάδες: Ακυρώθηκε η δρομολόγηση του "Olympus"

naxospress - olympus

Την "ακύρωση" των δρομολογίων του πλοίου «Olympus» ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί η ναυτιλιακή εταιρία «Sea Speed Ferries» το οποίο αναμενόταν να ξεκινήσει στη γραμμή Σίφνου - Μήλου - Σαντορίνης - Θηρασιάς - Ανάφης από την Τετάρτη 28 Απριλίου.

Το πλοίο σύμφωνα με τις μηχανές αναζήτησης εισιτηρίων στο ίντερνετ αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγια του την Παρασκευή 7 Μάϊου. Προς το παρόν το «Olympus» βρίσκεται στη Σύρο για εργασίες συντήρησης του.

Αναφορά για το θέμα έχουμε και από την μετρ των ειδήσεων στα θέματα ακτοπλοίας, Μιχάλη Ρούσσο που σημειώνει στη σελίδα shiptravelers "Ακόμα μια αναβολή, ακόμα μια παράταση ανεκτέλεστων δρομολογίων! Με βάση την τελευταία απόφαση του Υπουργείου, μέχρι και τις 7 Μαΐου, το "Ολύμπους" θα παραμείνει εκτός δρομολογίων! Ένα πλοίο που δυστυχώς, πάει από αναβολή σε αναβολή, και πραγματικά είναι αβέβαιο το πότε θα ξεκινήσει πάλι να εκτελεί δρομολόγια. Μέσα σε όλα τα άλλα, έπεσε κ πάνω στην πανδημία και μόνο αισιόδοξος δεν είμαι για το μέλλον του. Να τονίσω ότι είχε αιτηθεί προ πολλών ημερών και 8 προσεγγίσεις στην Ανάφη, κάποια Σαββατοκύριακα, ξεκινώντας από Μάιο έως κ τέλος Οκτωβρίου. Επίσης, είχε ζητήσει και προσεγγίσεις στη Θηρασιά, αλλά προς το παρόν, όλα αυτά είναι πολύ αβέβαια. Έως πάρα πολύ θα έλεγα! Ας ελπίσουμε για το καλύτερο! Όσα περισσότερα πλοία και εταιρείες υπάρχουν, τόσο καλύτερα για το επιβατικό κοινό!"

Το πλοίο OLYMPUS έχει συνολικό μήκος 141,7 μέτρα και πλάτος 24 μέτρα, μπορεί να μεταφέρει 1075 επιβάτες και 450 ΙΧ. Διαθέτει 273 κλίνες, ειδικές καμπίνες για χρήση με κατοικίδια, εύκολη πρόσβαση και υπηρεσίες για άτομα με ειδικές ικανότητες. Το πλοίο είναι συμμορφωμένο με όλους τους κανονισμούς ασφαλείας.

 

Εμείς να σημειώσουμε ότι στη γραμμή Πειραιά, Σίφνου, Μήλου, Σαντορίνης (και Θηρασιά) αναμένεται να ξεκινήσει τα φετινά του δρομολόγια, το πλοίο «Olympus», μετά την έγκριση που έλαβε στη συνεδρίαση της Τρίτης 30 Μαρτίου 2021 του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) Το πλοίο της Sea Speed Ferries, βρίσκεται εκτός δρομολογίων από τον Αύγουστο του 2020 και παραμένει όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεμένο στα ναυπηγεία Σπανούπουλου (Σαλαμίνα) . 

Μάλιστα, είχαμε την 31η Μαρτίου είχαμε και σχετική ανακοίνωση από το Δήμαρχο Θήρας, Αντώνη Σιγάλα που ανάμεσα στα άλλα ανέφερε "Μια ακόμα δέσμευση του πρωθυπουργού από την περσινή επίσκεψη του στη Σαντορίνη, σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας υλοποιήθηκε με την ανακοίνωση της απευθείας σύνδεσης της Θηρασίας μας, με το λιμάνι του Πειραιά την οποία θα καλύψει το πλοίο OLYMPUS.   

Το Υπουργείο Ναυτιλίας ανταποκρινόμενο στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών στο πλαίσιο της βελτίωσης των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, ιδίως των μικρών νησιών, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την ηπειρωτική Ελλάδα αποφάσισε για πρώτη φορά  την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θηρασιάς απευθείας με τον Πειραιά. 

Με χθεσινή επικοινωνία του Δημάρχου Θήρας με την Γενική γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου,  ενημερώθηκε για την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θηρασιάς με τον Πειραιά.  

Εξίσου σημαντική είναι και η πρόβλεψη για τη διανυκτέρευση πλοίων σε μικρά νησιά, όπως η Ανάφη. Η διάθεση 12 εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον για την εξασφάλιση επαρκούς λειτουργίας του ακτοπλοϊκού δικτύου τον Απρίλιο, ανεβάζει στα 79 εκατομμύρια ευρώ συνολικά την ενίσχυση της ακτοπλοΐας για τον  covid-19 ενώ παράλληλα συνεχίζεται η στήριξη ναυτικών και εργαζομένων στον κλάδο". 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News