Κυκλάδες: Ακυβερνησία σκαφών σε Νάξο και Τήνο

Σε εγρήγορση οι Λιμενικές Αρχές σε όλο το Αιγαίο αυτές τις ημέρες. Ο λόγος; Οι καιρικές συνθήκες που αλλάζουν συνεχώς ...διάθεση και εκατοντάδες σκάφη που κυκλοφορούν σε όλο το μήκος και το πλάτος του Πελάγους. Και δεν είναι λίγες οι στιγμές που οι Λιμενικοί καλούνται να δράσουν... Οπως έγινε χθες, Παρασκευή 16 Αυγούστου όταν στις Κυκλάδες σε διάστημα λίγων ωρών, είχαμε τρία περιστατικά (Νάξος, Μακρόνησος και Τήνος) όπου λόγω βλάβης υπήρχαν ακυβέρνητα σκάφη. Το ευχάριστο είναι ότι είχαμε και την αρωγή ιδιωτών στην άμεση αντίδραση των λιμενικών και κανείς από τους επιβαίνοντες (συνολικά 15) στα τρία σκάφη δεν έπαθε τίποτα 

Αναλυτικά οι ενημερώσεις για τα τρία περιστατικά στις Κυκλάδες (Νάξος, Μακρόνησο, Τήνο) από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά 

# Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Π-Τ/Χ ''ΦΩΤΕΙΝΗ'' Τ. Σαρωνικού 4494, στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Παροναξίας, με τρεις (03) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Τ/Χ ''ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ'' Ν.Ν. 165 από το οποίο ρυμουλκήθηκε το ''ΦΩΤΕΙΝΗ'', συνοδεία του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα μαρίνας Χώρας Νάξου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια. Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους. 

# Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Τ/Χ ''ΠΙΝΕΖΑ'' Λ.Ι. 2453, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Μακρόνησου, με δύο (03) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Λ.869 από το οποίο ρυμουλκήθηκε το ''ΠΙΝΕΖΑ'', συνοδεία του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα Παλαιάς Φώκαιας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

# Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τήνου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Π-Τ/Ρ ''ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ'' Ν. Ύδρας 177, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμένα ν. Τήνου, με εννέα (09) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25 από το οποίο ρυμουλκήθηκε το ''ΠΙΝΕΖΑ'', συνοδεία του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στον εσωτερικό λιμένα Τήνου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Τήνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.