Κυκλάδες (Αμοργός): Δρομολόγηση του HighSpeed 4 από 2 Ιουλίου

Αμοργός

Ηταν κάτι που το ήθελαν πολύ... Τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι απλοί κάτοικοι της Αμοργού. Να υπάρχει σύνδεση με τα άλλα νησιά μέσα από ένα ταχύπλοο που να μπορεί να μεταφέρει και οχήματα. Και επιστρέφει και πάλι "η κανονικότητα" με την απόφαση για προσέγγιση του HighSpeed 4 στη γραμμή Πειραιάς - Πάρος - Νάξος - Κουφονήσι... Μέχρι τώρα το ταχύπλοο έφτανε έως το πανέμορφο Κουφονήσι, τώρα θα πηγαίνει έως και τα Κατάπολα... 

Ας δούμε την ανακοίνωση που έγινε από το Δήμο Αμοργού 

Αίσιο τέλος στην αγωνία κατοίκων και επιχειρηματιών της Αμοργού βάζει η δρομολόγηση του HIGHSPEED 4 της Hellenic Seaways του Ομίλου Attica Group, στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑ-ΠΑΡΟΣ-ΝΑΞΟΣ-ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ- ΑΜΟΡΓΟΣ(ΚΑΤΑΠΟΛΑ).

Για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού που στηρίζεται πρωτίστως στον τουρισμού αποτελούσε επιτακτική ανάγκη η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αμοργού με τον Πειραιά με ταχύπλοο οχηματαγωγό.

Η δρομολόγηση του HIGHSPEED 4 από τις 02 Ιουλίου 2021 φέρνει αισιοδοξία στην Αμοργό που βρίσκεται πολύ υψηλά στις επιλογές για διακοπές Ελλήνων και ξένων επισκεπτών που τώρα θα μπορούν να βρεθούν γρήγορα και άνετα στο αγαπημένο τους νησί.

Η θετική εξέλιξη για την Αμοργό κατέστη εφικτή μετά από ενέργειες και πιέσεις της Δημοτική Αρχής. Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε «Με χαρά επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Η δρομολόγηση του HIGHSPEED 4 δίνει ξεχωριστή δυναμική στην τουριστική ανάπτυξη της Αμοργού και αποκαθιστά μια αδικία που έβαλε σε κίνδυνο την οικονομική βιωσιμότητα του νησιού. Ευχαριστώ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και τη διοίκηση της Attica Group που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News