Κυκλάδες - Αμοργός: Ενίσχυση με το οχηματαγωγό "Blue Carrier 1"

Blue Carrier 1

Με την επισκεψιμότητα να σπάει το κοντέρ όπως λένε,λογικό είναι να υπάρχουν προβλήματα σε θέματα υποδομών και κυρίως ανεφοδιασμού στα νησιά.. 

Ο βασικός λόγος είναι ότι το συμβατικά πλοία λόγω της εντυπωσιακής αύξησης στην μεταφορά αυτοκινήτων (ΙΧ) έχουν μειώσει τις θέσεις στα μεγάλα οχήματα (Φορτηγά) οπότε έχουμε το θέμα του τρόπου ανεφοδιασμού. 

Κι εδώ έρχονται τα περίφημα Ro - Ro Cargo (κοινώς οχηματαγωγά), το πλοία δηλαδή που μεταφέρουν κυρίως τα μεγάλα οχήματα. 

Ενα εξ αυτών είναι και το Blue Carrier 1, το οποίο όλο και πιο τακτικά έρχεται στις Κυκλάδες. Και σήμερα, Πέμπτη 5 Αυγούστου πήρε το δρόμο από τον Πειραιά για Μύκονο - Πάρο - Νάξο και λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι ήταν στην Αμοργό και δη στα Κατάπολα - για πρώτη φορά στην έως τώρα παρουσία του στα νερά των Κυκλάδων -  με βάση την φωτογραφία που μας έδωσε ο φίλος της ιστοσελιδας Δημήτρης Γαβαλάς.. 

Το "Blue Carrier 1"  στο δρόμο για τα Δωδεκάνησα (Κως - Ρόδος)  αποβίβασε ουκ ολίγα φορτηγά αυτοκίνητα με σκοπό να καλύψει ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων σε πρώτες ύλες (ακόμη και νερό).

Και οι επιχειρηματίες καλοδέχτηκαν το δώρο αυτό ... 

Με την ελπίδα ότι θα το δούμε και πάλι να δίνει ανάσες στα νησιά μας 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News