Κυκλάδες - Ανάφη: Εγκαιρος προγραμματισμός ακτοπλοϊκών δρομολογίων

Ανάφη Νησί

"... Με την επιστολή μας, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας, και να ασχοληθείτε με την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε. Ζητάμε την άμεση ανταπόκριση σας, την ανακοίνωση των επίσημων δρομολογίων των πλοίων (από Πειραιά για Ανάφη) μέσω διαδικτύου, και τη δημιουργία της γραμμής Θήρας - Ανάφης και το διαγωνισμό αυτής".

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιχειρηματίες, οι φορείς της Ανάφης δραστηριοποιούνται και ζητούν από τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) το αυτονόητο. Το είχαν κάνει και παλαιότερα. Βλέπετε, η Ανάφη, είναι ένα πανέμορφο μικρό νησί στα Νότια των Κυκλάδων που σου δίνει την αίσθηση ότι η Πολιτεία το έχει ξεχάσει.. Αν και βρίσκεται μία ανάσα από το πιο ισχυρό brand name της Ελλάδας, τη Σαντορίνη, εν τούτοις η εικόνα όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση και την προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, είναι αποκαρδιωτική...

Και η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανάφης μέσω ανοιχτής επιστολής προς τους αρμόδιους φορείς (βλ Υπουργείο Ναυτιλίας) και κοινοποίηση σε όλους τους εμπλεκόμενους (βουλευτές - έπαρχο - δήμο) ζητά την άμεση ανακοίνωση των επίσημων δρομολογίων πλοίων (από Πειραιά για Ανάφη) μέσω διαδικτύου για το φετινό καλοκαίρι αλλά και τη δημιουργία γραμμής Θήρας - Ανάφης..

Αναλυτικά, η επιστολή (μπορείτε να την δείτε και στο τέλος του άρθρου σε μορφή Pdf) με την υπογραφή της προέδρου Ευθυμίας Καλογεροπούλου

"Η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της Ανάφης είναι το θέμα που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, ως νησί της άγονης γραμμής. Μεγάλο πλήγμα για τους μόνιμους κατοίκους και εν συνεχεία για τον τουρισμό μας. Με την ίδια πρόταση ξεκινούσε και η επιστολή μας πριν από ένα χρόνο.

Δυστυχώς το πρόβλημα με τα δρομολόγια δεν είναι θέμα κορονοϊού ή όποιας δικαιολογίας μπορεί να στηρίξει την ανοργάνωτη συνθήκη που δεχόμαστε από το κράτος. Με την επιστολή μας, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας, και να ασχοληθείτε με την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε.

Ζητάμε την άμεση ανταπόκριση σας, την ανακοίνωση των επίσημων δρομολογίων των πλοίων (από Πειραιά για Ανάφη) μέσω διαδικτύου, και τη δημιουργία της γραμμής Θήρας - Ανάφης και το διαγωνισμό αυτής.

Ακριβώς επειδή οι καιροί είναι κρίσιμοι, ακριβώς επειδή υπάρχει μακροχρόνια αδιαφορία εκ μέρους του Υπουργείου σας, περιμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας".

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News