Κυκλάδες - Ανδρος: Πρωτόκολλο ασφαλείας για "Θεολόγος" και 18 επιβάτες σε καραντίνα

Αμεση αντίδραση ... Στο χτεσινό (27/03) δρομολόγιο του «Θεολόγος» από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, ναυτικός του πλοίου παρουσίασε πυρετό χωρίς άλλα συμπτώματα. Αμέσως η ακτοπλοϊκή εταιρεία Fast Ferries ενεργοποίησε το πρωτόκολλο ασφαλείας και ο ναυτικός τέθηκε σε απομόνωση. Το πλοίο κατέβασε στην Άνδρο δεκαεννέα (19) κατοίκους (επιβάτες και οδηγούς φορτηγών) και συνέχισε για Μύκονο και Τήνο κατεβάζοντας συνολικά 25 άτομα. Σήμερα ο ναυτικός – σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας enandro.gr - παρουσιάζει βελτίωση και δεν έχει πυρετό. Όμως παραμένει σε απομόνωση.

Το πλοίο επιστρέφει κενό επιβατών και οχημάτων στη Ραφήνα.  Να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι κλινικά το συγκεκριμένο περιστατικό δεν θεωρείται κρούσμα μιας και δεν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα η Fast Ferries προκειμένου να εξασφαλίσει την δημόσια υγεία το αντιμετώπισε ως πιθανό κρούσμα.

Το πλοίο θα παραμείνει στη Ραφήνα μέχρι την Δευτέρα το απόγευμα όπου θα έχει το επόμενο δρομολόγιο του. Μέχρι τότε θα έχει απολυμανθεί πλήρως το πλοίο από πιστοποιημένο συνεργείο και θα έχει βγει η απάντηση του τεστ για το ιό για το ναυτικό.Το Λιμεναρχείο Άνδρου ειδοποίησε και τους 18 που αποβιβάστηκαν στην Άνδρο να παραμείνουν σε απομόνωση για λόγους ασφαλείας μέχρι νεωτέρας.  

Η σχετική ανακοίνωση από την Fast Ferries αναφέρει:  Το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π θα αναχωρήσει σήμερα Σάββατο 28/03/2020 από λιμένα Μυκόνου κενό επιβατών και οχημάτων ώρα 12:00 απευθείας προς Ραφήνα, προκειμένου να διενεργηθεί προληπτική απολύμανση. Το πλοίο θα εκτελεστεί το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο του, τη Δευτέρα 30/03/2020 στις 17:30 από Ραφήνα για Ανδρο – Τήνο – Μύκονο".