Κυκλάδες: Απαγορευτικό απόπλου, στις 9 φεύγει το "Νάξος" από Πειραιά

Η σημερινή ημέρα είναι παράξενη… Η ένταση του ανέμου από Νοτιοανατολική κατεύθυνση έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα. Τόσο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες όσο και στις καλλιέργειες ενώ υπάρχει και ζήτημα με …ιπτάμενα αντικείμενα που ελέω καιρικών συνθηκών χρειάζεται προσοχή..

Αποτέλεσμα; Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ έχουμε απαγορευτικό… Κι έτσι από τις 12 το μεσημέρι έως τις 18:00 το απόγευμα είναι σε ισχύ απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό και Σαλαμίνα. Αποτέλεσμα; Το Blue Star Naxos που είχε προγραμματισμένη αναχώρηση από τον Πειραιά στις 5.30 το απόγευμα για Σύρο – ΠαροΝαξία και Μικρές Κυκλάδες – Αμοργό θα αναχωρήσει με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις 9 το βράδυ…

Οσο για το Blue Star 2 που βρίσκεται στην Σαντορίνη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φύγει κανονικά σε λίγη ώρα και αναμένεται να βρίσκεται στη Νάξο λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα…

Από εκεί και πέρα, κανονικά διεξάγονται προς το παρόν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από Ραφήνα και Λαύριο. Μάλιστα, το δρομολόγιο του «Θεολόγος Π» από τη Ραφήνα προς τα νησιά των Βορείων Κυκλάδων (Ανδρο – Τήνο – Μύκονο) θα γίνει έως την …Ανδρο.

Κλειστό είναι το Ρίο Αντίρριο. Δεν εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα- Πρίνου Θάσου, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου, Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις δρομολογίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News