Κυκλάδες: Από τον Μάιο ξεκινούν τα δρομολόγια του Golden Express

Ηταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Το περιμέναμε άλλωστε και μας άρεσε που επισημοποιήθηκε πριν από δύο ημέρες η δρομολόγηση του ταχύπλοου Golden Express (ενός σκάφους που ήρθε να ενώσει τις δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες που έχουν άμεση σχέση με την Ανδρο, την Fast Ferries και Golden Fast Ferries), και έχει σχέση με τις Κυκλάδες με βάση την Ραφήνα και για πρώτη φορά θα συνδέσει την Σύρο με τις Μικρές Κυκλάδες σε καθημερινή βάση... Και με δύο διανυκτερύσεις, η πρώτη στη Σύρο (για την μικρή τουριστική περίοδο) και η δεύτερη στην Αμοργό (στη μεγάλη τουριστική περίοδο).... Ενώ έχουμε μέσω ανακοίνωσηςτων πλοιοκτήτριων εταιρειών τις ακριβείς ώρες των δρομολογίων και το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την έκδοση εισιτηρίων.

Και η πρώτη ενημέρωση γίνεται από το Επιμελητήριο Κυκλάδων προς τα μέλη του, όπου στο σχετικό του έγγραφο αναφέρει: «Σε συνέχεια της από 10/12/18 επιστολής μας, και μετά από ενημέρωση των πλοιοκτήτριων εταιρειών θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό των εταιρειών Fast Ferries και Golden Fast Ferries, το Golden Express που θα καλύπτει τη γραμμή Ραφήνα-Σύρο-Μύκονο-Πάρο-Νάξο-Κουφονήσι-Κατάπολα (Αμοργός) με επιστροφή είναι ήδη διαθέσιμο και έχει ξεκινήσει η έκδοση εισιτηρίων. 

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας και επειδή έχει υπάρξει κάποια τροποποίηση στο ωράριο, σας γράφουμε παρακάτω τις ακριβείς ώρες αναχώρησης και άφιξης από κάθε λιμάνι.

Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε στα τέλη Ιανουαρίου με συνολική ενημέρωση προς όλα τα μέλη των νησιών που αφορά, καθώς κοινός στόχος όλων είναι η γραμμή αυτή να καταστεί βιώσιμη και να εδραιωθεί».