Κυκλάδες - Αριάδνη: Ο "γίγαντας του Αιγαίου" δικαίωσε τη φήμη του (video)

Αριάδνη - Νάξος

Ποιος μπορεί αλήθεια να ξεχάσει την 17η Ιουλίου...   Ενας από τους  «γίγαντες των θαλασσών» (στις Κυκλάδες κάνει τη διαφορά) με τα 200 μέτρα του, έκανε την πρώτη του εμφάνιση για το 2021 στο λιμάνι της Νάξου... 

Ο λόγος για το υπέροχο σκαρί του«Αριάδνη» της Hellenic Sea Ways με καπετάνιο τον cpt Στέλιο Καρβέλη..

Μπήκε στο "λιμάνι" της Νάξου λίγο μετά τις 8 το βράδυ, έχοντας ως σκηνικό πίσω τον ήλιο που χάνονταν στο απέραντο γαλάζιο. Προερχόμενο από τη Πάρο και με επόμενο προορισμό την Σαντορίνη, κινήθηκε αρκετά γρήγορα για τα κυβικά του, αποβίβασε ουκ ολίγους, και έφυγε ανανεώνοντας κάποια στιγμή πάλι φέτος το ραντεβού με το νησί της «Αριάδνης»

Από τότε έκανε ουκ ολίγες εμφάνισεις. Πάντα σε έκτακτη παράσταση με επιτυχία Και άφησε το σημάδι του έντονο. Είτε την 14η Αυγούστου όταν και  έφερε στη Νάξο 45 νταλίκες και έκλεισε η πόλη. Είτε το διήμερο 21 - 22 Αυγούστου όταν κι έκανε το πρώτο σάρωμα με τους πρώτους επισκέπτες να αφήνουν το νησί για την Αθήνα. Ανάλογες εικόνες είχαμε και στη Πάρο... Πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της Παροναξίας... 

Χθες, Κυριακή 5 Σεπτέμβρη πέρασε για τελευταία φορά από τη Παροναξία.. Μπορεί να μην είχε την ίδια .. .απόδοση (αποβίβαση - επιβίβαση επιβατών και οχημάτων) αλλά η παρουσία του και πάλι αισθητή. Ενώ η κόρνα του έφτασε έως τη Κόρωνο για να μας θυμίζει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αλλά και να μας δείξει ότι πρέπει ως Ναξιώτες να μεριμνήσουμε για ένα καλύτερο λιμάνι στο άμεσο μέλλον.  

Πως κινήθηκε όμως αυτό το διάστημα που βρέθηκε στη Παροναξία; Με την αρωγή του φίλου μας Μιχάλη Ρούσσου  έχουμε την πρώτη εικόνα. Και είναι εντυπωσιακή:  «Σήμερα, ο γίγαντας της Hellenic, το «Αριάδνη» ολοκλήρωσε τις έκτακτες εμφανίσεις του τόσο στη Νάξο, όσο κ στην Πάρο! Αυτό το γνωρίζετε όλοι σας! Ίσως όμως δεν γνωρίζετε ότι το πλοίο, στις 7 Αυγουστιάτικες  αφίξεις του στη Νάξο, διακίνησε 4.497 επιβάτες, 1.045 ιχ, 190 φορτηγά, 168 δίκυκλα, 2 λεωφορεία και 5 τροχόσπιτα! Αντιστοίχως, στο λιμάνι της Πάρου, με τον ίδιο ακριβώς αριθμό αφίξεων, διακίνησε 4.705 επιβάτες, 1.133 ιχ, 150 φορτηγά, 157 δίκυκλα και 3 λεωφορεία! Το ευχαριστούμε θερμά για τη πολύτιμη βοήθεια στο να γεμίσουν αλλά και να αδειάσουν από επισκέπτες και οχήματα τα νησιά μας!! Με το καλό να ξανά ανταμώσουμε»

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News