Κυκλάδες - Blue Star Ferries: Επιστροφή στην... κανονικότητα από αύριο (08/02)

Blue Star Delos Πειραιάς

Κι αίφνης τα πλοία εμφανίζονται στο Αιγαίο.. Αν και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα μείνουν τα δρομολόγια ως έχουν, έως και την 14η Φεβρουαρίου, έχουμε αλλαγές. Κι αυτό οφείλεται όχι στην ευαισθησία των υπουργών για τους πολίτες αλλά γιατί πολύ απλά η Κυβέρνηση έκανε πράξη αυτό που είχε πει εδώ και εβδομάδες. Κοινώς, τη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου είχαμε τη δημοσίευση του σχετικού Φ.Ε.Κ. των Υπουργείων Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας, με βάση το οποίο θα επιδοτούνται οι ακτοπλοϊκές εταιρίες για το συγκοινωνιακό έργο το οποίο θα εκτελούν.

Και εδώ μιλάμε για περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν ότι το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο (σχεδόν διπλάσιο) και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δούμε ακόμη και τα … ταχύπλοα Φλεβάρη μήνα να μπαίνουν στη ..ρουτίνα.

Τώρα τι θα μεταφέρουν από τη στιγμή που έχουν απαγόρευση μετακινήσεων ανάμεσα στους Νομούς, αυτό είναι άλλη ιστορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα στοιχεία που μας έδωσε ο Μιχάλης Ρούσσος από την Πάρο, τον Ιανουάριο όπου είχαμε ελάχιστα δρομολόγια (συνολικά είχαμε 120 αφίξεις στο νησί) από 21 διαφορετικά λιμάνια, η κίνηση δεν πέρασε τους 7300 επιβάτες. Που μεταφράζεται σε περίπου 60 επιβάτες ανά δρομολόγιο (!!!!)

Οπότε; Τι τα θέλουμε τα περισσότερα πλοία; Α ναι, χρήματα στους ακτοπλόους, ώστε οι ναυτικοί να έχουν έργο και να μην κινδυνεύσουν με ταμείο ανεργίας…

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια;

Από αύριο  Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, το Blue Star Delos θα εκτελεί και πάλι το καθημερινό πρωινό δρομολόγιο, 07:25, από Πειραιά για Πάρο – Νάξο – Σαντορίνη (έχει και προσεγγίσεις στην Ίο) και θα πάρει τη θέση του Blue Star Chios που πάει για …ξεκούραση. Και όπως ανέφερε και νωρίτερα η κα Μονογυιού, οι νεφροπαθείς της Πάρου δεν θα μετακινούνται στο Πίσω Λιβάδι για να πάρουν το Express Skopelitis για τη Νάξο.. Α, εδώ να πούμε ότι οι 9 επισκέψεις του «Σκοπελίτη» στη Πάρο (και του «Artemis» το ίδιο βράδυ) έφεραν 102 επιβάτες στη Νάξο…

Επίσης, το Blue Star Paros επιστρέφει – μετά την 6η Ιανουαρίου - στη γραμμή Πειραιά – Σύρου – Τήνου – Μυκόνου με καθημερινά δρομολόγια στις 07:30 το πρωί.

Το Blue Star Naxos θα εκτελεί το απογευματινό δρομολόγιο  (17:30) της Παροναξίας και άγονης γραμμής με τρεις προσεγγίσεις την εβδομάδα στην Σύρο (Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή), όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια…

Το Blue Star Myconos θα εκτελεί τρία απογευματινά δρομολόγια την εβδομάδα (16:00) για Σύρο, Μύκονο, Σάμο, Ικαρία, Βόρειο Αιγαίο.

Τις Δυτικές Κυκλάδες θα εξυπηρετεί το Διονύσιος Σολομός με τρία δρομολόγια την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή), ενώ δύο προσεγγίσεις στη Μήλο θα κάνει το Πρέβελης (Δευτέρα και Παρασκευή).

Από το λιμάνι της Ραφήνας θα εκτελεί καθημερινά (εκτός Κυριακής) πρωινά δρομολόγια (07:50) το Superferry για Άνδρο – Τήνο – Μύκονο και απογευματινά δρομολόγια εκτός Σαββάτου το πλοίο Θεολόγος (17:30).

Από το λιμάνι του Λαυρίου εξυπηρετούνται τα νησιά Κέα – Κύθνος με δρομολόγια των πλοίων Μακεδόν και Ιονίς εκτός Σαββάτου.

Κανονικά εκτελούνται και ενδοκυκλαδικά δρομολόγια με τα πλοία Άρτεμις και Caldera Vista. Ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και τα ταχύπλοα σε λίγες ημέρες...

 

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες το Cyclades24.gr και την φωτογραφία από την Ellinikiaktoploia.net

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News