Κυκλάδες - covid 19: "Συναγερμός" στο Blue Star Delos λόγω θετικού κρούσματος

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές σήμανε αργά το βράδυ της Δευτέρας για 23 Γάλλους τουρίστες που επιστρέφουν στον Πειραιά από τη Σαντορίνη με το πλοίο «Blue Star Delos».  Ανάμεσα στους 27 Γάλλους υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού κάτι που δημιουργεί επιπλέον περιπλοκές..

Το πλοίο που έρχεται από Σαντορίνη μέσω Παροναξίας είναι σχεδόν στο λιμάνι του Πειραιά, όπου βρίσκεται ήδη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ... Και αυτό μεταφράζεται σε μεταφορά των γάλλων επισκεπτών με ασθενοφόρα σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στο επιβατικό πλοίο βρίσκεται γκρουπ 24 μαθητών (με τρεις συνοδούς) από τη Γαλλία που είχαν έρθει στην Ελλάδα για διακοπές... Μία από τις συνοδούς βρέθηκε θετική σε έλεγχο που έγινε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ομως, μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, το γκρουπ συνέχισε το ταξίδι του με προορισμό τη Σαντορίνη, έφτασε στο νησί και εκεί ενημέρωσαν από τον ΕΟΔΥ τη Γαλλίδα συνοδό του γκρουπ ότι είναι θετική στον κορωνοϊό.

Και απλά κανείς δεν κατέβηκε από το πλοίο.. Η συνοδός έμεινς στην καμπίνα αναφοράς του πλοίου και όλοι μαζί πήραν το δρόμο για τον Πειραιά...

Και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει πρώτον με το επιβεβαιωμένο κρούσμα και βέβαια εάν θα προχωρήσει η εταιρεία άμεσα σε απολύμανση του πλοίου γιατί έχει το πρωί δρομολόγιο σε Παροναξία..

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 438 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με γνωστές συρροές και 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News