Κυκλάδες - Covid 19: Θετικά τρία μέλη του πληρώματος "Διονύσιος Σολωμός"

Ξεκινάμε με τα φρέσκα κουλούρια.. Αυτή την ώρα (12:30) το "Διονύσιος Σολωμός" κινείται έξω από τη Μήλο, προερχόμενο από τη Σαντορίνη όπου έμεινε το βράδυ - με προορισμό τον Πειραιά και μάλιστα χωρίς επιβάτες. Ο λόγος; Το γεγονός ότι εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό τρία μέλη του πληρώματος χθες κι ενώ το πλοίο ήταν στα νερά των Δυτικών Κυκλάδων (μεταξύ Κύθνου - Σερίφου) όπως κι έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης από την ακτοπλοϊκή εταιρεία ΖΑΝTE FERRIES – A.N.M.E.Z. A.E..

Τι είχε συμβεί;  "Η εταιρεία μας έχοντας εφαρμόσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και πρόληψης σχετικά με τον COVID-19, με στόχο την διασφάλιση της υγείας του επιβατικού κοινού και των πληρωμάτων των πλοίων της, προέβη σήμερα 12/10/2020 σε επαναληπτικά τεστ του ιού.

Κατά τη διάρκεια του πλού από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων και ειδικότερα κατά τη διάρκεια του πλού από την Κύθνο προς τη Σέριφο ενημερωθήκαμε ότι 3 μέλη του πληρώματος του πλοίου μας Ε/Γ – Ο/Γ “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” είναι θετικά στον ιό. Λόγω της ειδικότητάς τους δεν έχουν έρθει σε επαφή με το επιβατικό κοινό.

Μετά από αυτό, ενημερώθηκε η Λιμενική αρχή Σερίφου, ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.Επετράπη η συνέχιση του πλου για ολοκλήρωση του δρομολογίου με αποβίβαση όλων των επιβατών που είναι στο πλοίο και με την προϋπόθεση της μη επιβίβασης νέων επιβατών έως και την ολοκλήρωση του δρομολογίου στο λιμάνι του Πειραιά, όπου και θα διενεργηθεί εκ νέου έλεγχος σε όλα τα μέλη του πληρώματος και εκ νέου απολύμανση σε όλους τους χώρους του πλοίου. Τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού και για οποιαδήποτε εξέλιξη στο συμβάν σε συνάρτηση με την συνέχιση εκτέλεσης των δρομολογίων του πλοίου θα σας ενημερώσουμε με νεώτερο δελτίο τύπου".

Και για ... σήμερα; " Σε συνέχεια των οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ και των λιμενικών αρχών, το Ε/Γ – Ο/Γ “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” απέπλευσε κενό επιβατών από τον λιμένα της Θήρας σήμερα Τρίτη 13/10/20 & ώρα 10:00, με ώρα κατάπλου στο λιμάνι του Πειραιά 18:00. Έχει προγραμματιστεί νέος καθολικός έλεγχος του πληρώματος με αντιγονικά τεστ".

Ευχαριστούμε τα mileikanea.gr για την φωτογραφία του άρθρου

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News