Κυκλάδες: Δεν έδεσε το "Olympus" στην Θηρασιά, νέο ακυβέρνητο σκάφος στη Νάξο

Θηρασιά - Naxospress

Με την ένταση του ανέμου να ανεβαίνει χθες, οι Κυκλάδες είχαν πρόβλημα.. Και κυρίως οι επιβάτες των τουριστικών σκαφών γιατί αλλιώς είναι να ταξιδεύει με 2-3 μποφόρ κι αλλιώς με 5άρι που ειδικά σε ιστιοφόρα εεε κουνάει, πως να το κάνουμε..

Χθες το μεσημέρι αναφέραμε για το ατύχημα που συνέβη σε σκάφος που μετέφερε οκτώ γερμανούς όταν εξέπεμψε SOS καθώς χτύπησε σε ξέρα έξω από την Ηρακλειά, νότια της Νάξου.. Οι επιβάτες με σχεδία βρέθηκαν στο "Αικατερίνη Π" κι από εκεί μέσω Κουφονησίων στη Νάξο με το περιπολικό του Λιμενικού Σκάφους.. 

Ομως, είχε και συνέχεια. Λίγο αργότερα, ένα ακόμη σκάφος αντιμετώπισε πρόβλημα (μηχανική βλάβη) έξω από το λιμάνι της Νάξου και με παρέμβαση ιδιωτικών σκαφών είχαμε την ρυμούλκηση στη μαρίνα του νησιού, χωρίς οι επτά επιβαίνοντες να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα... 

Οπως διαβάζουμε στην αναφορά από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά "   Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους ''ΣΑΝΤΡΑ'' Ν.Π. 9719, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή εξωτερικά του λιμένα Νάξου, με επτά (07) επιβαίνοντες.

Για την ανωτέρω περιοχή απέπλευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ” Ν.Ν. 165, το οποίο ρυμούλκησε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, στον οικείο λιμένα, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια. Από το Λιμεναρχείο Νάξου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΑΝΤΡΑ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 

Προβλημα με προσέγγιση του Olympus στη θηρασιά 

Και τέλος, σήμερα το πρωί (08/07) το επιβατικό πλοίο Olympus λόγω των κακώς καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να προσεγγίσει την Θηρασιά προερχόμενο από την Μήλο... Και οι εννέα επιβάτες (με δύο φορτηγά και δύο αυτοκίνητα) μεταφέρθηκαν στην Σαντορίνη κι από εκεί ανέλαβε η εταιρεία να τους μεταφέρει στο λιμάνι προορισμού με άλλα μέσα... 

Η σχετική ανακοίνωση:  Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “OLYMPUS” σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για Σίφνο-Μήλο-Θηρασία-Θήρα, ότι αδυνατεί να καταπλεύσει στον λιμένα ν. Θηρασίας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση εννέα (09) επιβάτες, δύο (02) Ι.Χ.Ε. και δυο (02) Φ/Γ ενώ στον λιμένα Θήρασίας δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση. Το “OLYMPUS” κατέπλευσε στο λιμένα ν. Θήρας, ενώ οι επιβάτες με προορισμό τη ν. Θηρασία, θα μεταβούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News