Κυκλάδες: Δύο (νέοι) διαγωνισμοί για τις άγονες γραμμές

Ενδοκυκλαδικά

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου και " .....Η μη συμμετοχή των εκπροσώπων μας έχει την έννοια της διαμαρτυρίας για τα οφειλόμενα προς τις εταιρείες μας μισθώματα που ξεπερνούν τα 60 εκ €. .... Επίσης λαμβανομένου υπόψη ότι η Ημερήσια Διάταξη αφορά δύο θέματα για τη σύναψη συμβάσεων Δημόσιας Υπηρεσίας, επιθυμούμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας για την προκήρυξη νέων διαγωνισμών όταν όπως φαίνεται δεν έχουν εξασφαλιστεί τα αναγκαία κεφάλαια...." 

Αυτό είχαν αναφέρει οι Ακτοπλόοι μέσω επιστολής προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και με την οποία γνωστοποίησαν ότι οι εκπρόσωποί τους, θα απέχουν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη η διαμαρτυρίας. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος.. Χρωστούμενα στα περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ και η πρόθεση προκήρυξης νέων διαγωνισμών για άγονες γραμμές, χωρίς να υπάρχει η εγγύηση ότι θα υπάρχουν χρήματα...  

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όμως προχώρησε κανονικά... Και ενέκρινε την διενέργεια δύο διαγωνισμών για την κάλυψη αγόνων γραμμών στις Κυκλάδες. Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ)  με απόφαση του γνωμοδότησε θετικά για την πρόσκληση σύναψης σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής:

– Σύρος, Τήνος, Άνδρος, Κάρυστος ή Μαρμάρι με επιστροφή.
– Σύρος, Κύθνος, Κέα, Λαύριο και επιστροφή.
– Σύρος, Πάρος, Νάξος, Δονούσα, Αιγιάλη, Κατάπολα, Κουφονήσι,Σχοινούσα, Ηρακλειά, Νάξος, Πάρος, Σύρος.
– Σύρος, Πάρος, Νάξος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ίος, Θηρασιά, Θήρα, Ανάφη και επιστροφή.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών είναι το πλοίο να έχει μεταφορική ικανότητα κατα τη διάρκεια του χειμώνα τουλάχιστον 200 επιβατών και χωρητικότητα οχημάτων 400 τ.μ. εκ των οποίων τα 200 τ.μ. θα χρησιμοποιούνται για φόρτωση οχημάτων ενώ το συνολικό μήκος θα πρέπει να είναι στα 60 μέτρα.

Και τέλος, επαναληπτικός μειοδοτικός διαγωνισμός εγκρίθηκε επίσης από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών καθώς και σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για τις γραμμές Οινούσες – Χίου και επιστροφή, Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας – Δάφνη και επιστροφή και για τη γραμμή Αγία Κυριακή – Νήσος Τρίκερι – Βόλος έως τις 31 Οκτωβρίου του 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News