Κυκλάδες: Εκτός δρομολογίου το "Power Jet", στη θέση του το "Champion Jet"

Power jet

Για όσους απορούν γιατί αυτή την ώρα (σ.σ. 10.30), Κυριακή 16 Μαϊου, μπαίνει στο λιμάνι της Νάξου, το ταχύπλοο Champion Jet η απάντηση είναι απλή. Καλύπτει το κενό που αφήνει για δύο ημέρες το Power Jet... Αυτό διαβάζουμε στην ενημέρωση από τον φίλο Μιχάλη Ρούσσο που μας λέει μέσα από τη σελίδα shiptravelers "  Το πρώτο του δρομολόγιο για τη σεζόν θα πραγματοποιήσει σε λίγη ώρα το Sea Jet 2! Το τζετακι θα αντικαταστήσει το Champion Jet 2 στη γραμμή Πειραιάς - Δυτικές Κυκλάδες! Το δε Champion Jet, θα εκτελέσει τα δρομολόγια του Power Jet για 2 μέρες (σήμερα και αύριο). Συμβαίνουν και αυτά! Ανεκτέλεστο θα παραμείνει κ το αυριανό δρομολόγιο του Naxos Jet από Ηράκλειο!"

Οπως είναι κατανοητό μας δίνει δύο ακόμη ειδήσεις... Την εμφάνιση του Sea Jet 2 στις Δυτικές Κυκλάδες αλλά και το ανεκτέλεστο του Naxos Jet από Ηράκλειο προς Σαντορίνη.. 

Οσο για το Power Jet:  Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Θήρας, μετά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''POWER JET'' σημαίας Κύπρου στο λιμάνι της Θήρας, από επιβάτη του πλοίου, ότι κατά τη διάρκεια του πλου, περίπου δεκαπέντε (15) λεπτά πριν τον κατάπλου του στο λιμένα Αθηνιού έγινε αισθητός δυνατός κραδασμός.

Από το πλοίο αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εκατόν είκοσι εννέα (129) επιβάτες του , τα τριάντα τρία (33) Ι.Χ.Ε. οχήματα καθώς και τα επτά (07) δίκυκλα.

Άμεσα μετέβησαν στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων Θήρας στο πλοίο όπου διαπίστωσαν εκδορές στην κάτω επιφάνεια του αριστερού T-FOIL (υδροπτερύγιο).

Συγκεκριμένα κατά την πρόσκρουση – επαφή του αριστερού υδροπτερύγιου η δύναμη μεταφέρθηκε μέσω του άξονα του στην πάνω θυρίδα στεγανότητας, με αποτέλεσμα να αποκοπούν οι βίδες συγκράτησης του, να δημιουργηθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων και να κατακλυσθεί μερικώς το αριστερό Νο2 στεγανό. Με την συνδρομή επαγγελματία δύτη επιθεωρήθηκαν τα ύφαλα μέρη του πλοίου και δεν διαπιστώθηκαν περαιτέρω εκδορές ή ρωγμές.

Από το πλήρωμα του πλοίου πραγματοποιείται συνεχή απάντληση των υδάτων μέσω αντλίας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 74 επιβάτες, 10 Ι.Χ. , 3 δίκυκλα και 1 ρυμουλκούμενο που επρόκειτο να ταξιδέψουν με το πλοίο προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News