Κυκλάδες: Ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο jet room χθες το απόγευμα σε ταχύπλοο

SeaJets - πλοίο

Ελεγχόμενη εισροή υδάτων εντοπίστηκε χθες (29/08)  το απόγευμα στον αριστερό άξονα στο "Power Jet", της Sea Jets, λίγο μετά τον απόπλου του από το Αθηνιό (Σαντορίνη) για το Ηράκλειο (Κρήτη) μεταφέροντας 333 επιβάτες.

Οπως ήταν αναμενόμενο, επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι, αποβίβασε τους επιβάτες (δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα όσον αφορά την ασφάλειά τους με δεδομένο ότι η θάλασσα ήταν ...γιαούρτι) και ακολούθησαν όλοι τις οδηγίες: απαγόρευση απόπλου έως την αποκατάσταση της βλάβης, την προσκόμιση σχετικού πιστοποιητικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Super Runner Jet και το Sifnos Jet.

Η σχετική ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα (σ.σ. χθες) , η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''POWER JET'' σημαίας Κύπρου, ότι μετά τον απόπλου του από τον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, παρουσίασε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο jet room του πλοίου και επιστρέφει στον οικείο λιμένα. Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο με προορισμό τον λιμένα Ηρακλείου ν. Κρήτης.

Στη συνέχεια, το ''POWER JET'' κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Κατόπιν διενέργειας ελέγχου από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε εισροή υδάτων μικρής έκτασης στον χώρο του αριστερού jet room, λόγω προβλήματος στον άξονα της εξωτερικής αριστερής κύριας μηχανής, ενώ σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου του πλοίου και έπειτα από εργασίες του πληρώματος, έγινε παύση εισροής υδάτων.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News