Κυκλάδες: Ενας "γίγαντας" (Αριάδνη) στο λιμάνι της Νάξου (Photo - video)

Είναι από τα πλοία που χαρακτηρίζονται ως «γίγαντες των θαλασσών». Τουλάχιστον για τα δικά μας δεδομένα. Άλλωστε, δεν βλέπεις καθημερινά στις Κυκλάδες πλοία που να έχουν μήκος σχεδόν 200 μέτρα, έτσι δεν είναι;

Οπότε; Η σημερινή εμφάνιση – σε έκτακτη προσέγγιση  - του «Αριάδνη» της Hellenic Sea Ways με καπετάνιο τον cpt Στέλιο Καρβέλη, προκάλεσε συναγερμό..

Μπήκε στο λιμάνι της Νάξου λίγο μετά τις 8 το βράδυ κι έχοντας ως σκηνικό πίσω τον ήλιο που χάνονταν στο απέραντο γαλάζιο. Προερχόμενο από Πάρο και με επόμενο προορισμό την Σαντορίνη, κινήθηκε αρκετά γρήγορα για τα κυβικά του, αποβίβασε ουκ ολίγους, και έφυγε ανανεώνοντας κάποια στιγμή πάλι φέτος το ραντεβού με το νησί της «Αριάδνης»

Με βάση τον σχεδιασμό το βασικό του δρομολόγιο από τις αρχές Ιουνίου είναι στη γραμμή Πειραιάς – Κως – Ρόδο αλλά έχει συχνές προσεγγίσεις και στη Σάμο και Σαντορίνη ενώ σε έκτακτες περιπτώσεις (όπως σήμερα) το βλέπουμε στη Νάξο και τη Πάρο (ήταν την περασμένη εβδομάδα)

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που έρχεται στο νησί μας. Αραιά και που το βλέπουμε (πιο συχνά το είδαμε δει στο τέλος της περασμένης δεκαετίας) και με επίσημο μήκος (196 μέτρα) έχει δυνατότητα μεταφοράς 2000 επιβατών και 700 περίπου οχημάτων ενώ κινείται με 24 κόμβους… Όχι κι άσχημα ε;

Ευχαριστούμε τους φίλους της σελίδας (βλ Μιχάλης Ρώτας) για τις photo και το video

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News