Κυκλάδες: "Επεσαν" 12 εκατ. στις ακτοπλοϊκές, θα βγουν πάλι τα πλοία

Πλοία

"Νέα οικονομική στήριξη, ύψους 12 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη στήριξη της επαρκούς λειτουργίας του ακτοπλοϊκού δικτύου μέσω των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, διασφαλίζοντας έτσι την μετακίνηση επιβατών και αγαθών μεταξύ ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Η πρόσθετη αυτή στήριξη, η οποία ως στόχο έχει να αντιμετωπισθούν οι συνεχιζόμενες αρνητικές συνέπειες της συνεχιζόμενης πανδημίας, ανεβάζει τη συνολική ενίσχυση για την ακτοπλοΐα στα 79 εκατ. ευρώ".

Πως μεταφράζεται αυτή η είδηση; Οπως είναι αντιληπτό μία τέτοια κίνηση έρχεται ως σανίδα σωτηρίας στις ακτοπλοϊκές εταιρείες που με την έναρξη του Απριλίου και όσο πλησιάζει το Πάσχα θα μπουν στον πειρασμό να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια με τα πλοία τους που αυτή τη στιγμή είναι δεμένα.... Βέβαια, αυτό δεν μπορεί να λειτουργεί ως "τυράκι" από τη στιγμή που δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις μετακινήσεις από Νομό σε Νομό, κάτι που ενδεχομένως να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Οπότε όλοι είμαστε σε αναμονή...

Σε άλλα νέα και πάντα με βάση την ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο "  Παραλλήλως, συνεχίζεται και η στήριξη και των ναυτικών και εργαζόμενων στον κλάδο.

Μεταξύ των μέτρων που έχουν ληφθεί συμπεριλαμβάνονται και τα εξής :

- Αποζημίωση ειδικού σκοπού, παράταση ασφαλιστικής ικανότητας ανέργων ναυτικών και παροχής επιδόματος ανεργίας.

- Αναθεώρηση προϋποθέσεων για την εγγραφή άνεργων ναυτικών στους καταλόγους προσφερόμενων προς ναυτολόγηση, και

- Κάλυψη μέρους των ενοικίων των ανέργων ναυτικών.

- Ειδικό επίδομα ανεργίας των ναυτικών.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης : «Η κυβέρνηση συνεχίζει με ολοκληρωμένο σχεδιασμό την εφαρμογή σειράς μέτρων για την στήριξη τόσο των εταιρειών, όσο και των εργαζόμενων.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε αφενός την προστασία της εργασίας και αφετέρου την απρόσκοπτη επικοινωνία ανάμεσα στη ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News