Κυκλάδες: Επιστρέφει από αύριο (09/12) το "Αρτεμις"

Λένε ότι μόνο εάν χάσεις κάτι θα καταλάβεις την αξία του… και στην νησιωτική Ελλάδα και δη στις Κυκλάδες, το «Άρτεμις» έχει γράψει και γράφει καθημερινά την δική του ιστορία. Μπορεί να γκρινιάζουν αρκετοί για το μέγεθος ή την ταχύτητά του αλλά όπως κι εάν το κάνουμε η παρουσία του στα λιμάνια κυρίως των Δυτικών Κυκλάδων μοιάζει με οξυγόνο.

Και η απουσία του σημαντική. Φάνηκε όλο αυτό τον ένα μήνα που ήταν εκτός δράσης. Στην δεξαμενή για την ετήσια συντήρησή του. Οι νησιώτες είδαν το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους… Είδαν τους αγώνες να σταματούν. Την οικονομία τους να δέχεται ένα δυνατό χαστούκι. Και το κυριότερο; Είδαν ότι κανείς δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να καλύψει το κενό του ενός μήνα απουσίας του Άρτεμις. Ίσως γιατί ήθελαν να τονίσουν την σημασία της παρουσίας του… 

Και σήμερα που έγινε γνωστό ότι επιστρέφει; Νιώθουμε ότι αύριο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο πρώτο του ταξίδι μετά από έναν μήνα απουσίας, αρκετοί θα είναι αυτοί που θα βγουν στο …λιμάνι να το υποδεχτούν ακόμη και με βεγγαλικά. 

Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας Hellenic Seaways, αύριο το πρωί στις 7.00 θα πάρει το δρόμο από το Λαύριο για τα νησιά που εξυπηρετεί… Και δεν είναι λίγα έτσι δεν είναι; Το αυριανό δρομολόγιο περιλαμβάνει: Κέα (8.10), Κύθνος (9.50), Σύρος (12.50), Πάρος (14.40), Σέριφος (17:00), Σίφνος (18:10), Κίμωλος (19:10) Μήλος (20:20) και επιστροφή σε Σύρο (στις 03.55 το πρωί της Κυριακής) μετά τους σταθμούς σε Μήλο, Κίμωλο, Σίφνο, Σέριφο και Πάρο…. 

Και βέβαια από Δευτέρα και έως τις 28 Φεβρουαρίου όπως μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα θα πιάσει και τα λιμάνια της Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου Νάξου, Ίου και Φολεγάνδρου τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα….  

Δείτε εδώ τα δρομολόγια του Αρτεμις από αύριο 9 Δεκεμβρίου 2017 έως και την 28η Φεβρουαρίου του 2018 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News