Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΚυκλάδες: Ερχεται απεργία πλοίων την 26η Νοεμβρίου

Κυκλάδες: Ερχεται απεργία πλοίων την 26η Νοεμβρίου

|

Εεε καιρός δεν ήταν… 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων ανακοίνωσε η ΠΕΝΕΝ για τις 26 Νοεμβρίου

“…. Μπροστά σε αυτή την αντιλαϊκή καταιγίδα κυβέρνησης – εφοπλιστών – κεφαλαίου ο δρόμος που οφείλει μαζικά να ακολουθήσει ο Ναυτεργατικός κόσμος είναι η οργάνωση, η πάλη και η σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των δικών τους σύγχρονων αναγκών. Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίζουμε (μετά την επιτυχή 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία στις 24/9/2020) την κλιμάκωση των αγώνων και την κήρυξη Πανελλαδικής απεργίας που συνιστά ένα νέο βήμα κλιμάκωσης των αγώνων βάζοντας μπροστά τα εργατικά και Ναυτεργατικά προβλήματα και δικαιώματα. Καλούμε τον κλάδο μας και όλους τους Ναυτεργάτες να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας και αυτή να αποτελέσει μια νέα αφετηρία για την ανασύνταξη και την αντεπίθεση του σ.κ και των εργαζομένων για να μην περάσουν τα αντιδραστικά σχέδια κυβέρνησης – κεφαλαίου…”.

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και σε συνέχεια αυτής των Π.Ε.Ε.ΜΑΓ.Ε.Ν (Μαγείρων) που καλούν σε 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για την 26η Νοεμβρίου… Και όπως είναι λογικό θα ισχύσει κανονικά. Αλλώστε με το lock down άλλο που δεν θέλουν και οι εταιρείες….

Ας δούμε αναλυτικά την ενημέρωση από την ΠΕΝΕΝ για την 24ωρη απεργία της 26ης Νοεμβρίου

“Στο πλαίσιο των αποφάσεων της Β΄ Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΝΕΝ που έγινε στις 29/10/2020 το Δ.Σ αποφάσισε την κάθοδο του κλάδου μας σε 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για τις; 26 Νοέμβρη 2020.

Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα εργατικά δικαιώματα, έχει στα σκαριά έτοιμο νομοσχέδιο το οποίο είναι στον δρόμο προς την Βουλή το οποίο αποτελεί ένα νέο συντριπτικό πλήγμα στο δικαίωμα της απεργίας, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, στην συλλογική δράση, στις δημοκρατικές ελευθερίες, καταργεί το 8ωρο, το πενθήμερο……

Η έξαρση της πανδημίας φέρνει στο προσκήνιο την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία άφησε απροστάτευτο τον λαό και τους εργαζόμενους αφού όλο το προηγούμενο διάστημα δεν θωράκισε όπως όφειλε το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν προχώρησε σε μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, δεν διέθεσε τους αναγκαίους πόρους για την βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και των ΜΕΘ, αρνείται την επίταξη των ιδιωτικών νοσηλευτικών κέντρων, εξακολουθεί να αδρανεί για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ και στους χώρους εργασίας.

Στον χώρο της ναυτιλίας κυβέρνηση – εφοπλιστές έχουν ξεσαλώσει και τα μέτρα σε βάρος των Ναυτεργατών διαδέχονται το ένα μετά το άλλο με αποκορύφωμα την κατάργηση της ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία η οποία ανοίγει τον δρόμο αυτή να επεκταθεί και στις άλλες κατηγορίες πλοίων!

Την ίδια στιγμή οι αποδρομολογήσεις των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων σε όλη την χώρα έχουν οδηγήσει σε μαζική ανεργία χιλιάδες Ναυτεργάτες οι οποίοι καλούνται να επιβιώσουν με επιδόματα πείνας και εξαθλίωσης ενώ για τους εφοπλιστές η κυβέρνηση παίρνει συνεχώς μέτρα στήριξης με ζωντανό δημόσιο χρήμα για να αντιμετωπίσουν την κρίση και να ανταπεξέλθουν από αυτήν με επιτυχία.

Στις συνθήκες αυτές τα Ναυτεργατικά προβλήματα στα καράβια αυξάνονται και οξύνονται και η εφοπλιστική αυθαιρεσία, παραβατικότητα και τρομοκρατία γιγαντώνονται.

Παράλληλα με τα παρακάτω η κατάσταση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών προβλημάτων των εν ενεργεία και συνταξιούχων Ναυτεργατών επιδεινώνεται επικίνδυνα και μαζί με το πλήθος των αντιλαϊκών ασφαλιστικών “μεταρρυθμίσεων” που έχουν απαξιώσει τις παροχές τους αντιμετωπίζουν (μετά την κατάργηση των Ταμείων μας) ένα πραγματικό γολγοθά με τις τριτοκοσμικές καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων, των επικουρικών, των εφάπαξ και των αναβαθμίσεών τους.

Παρά τις κινητοποιήσεις, τις δράσεις και άλλες παρεμβάσεις μας, τα προβλήματα στην κοινωνική ασφάλιση όχι μόνο δεν έχουν στο ελάχιστο αντιμετωπισθεί αλλά ραγδαία χειροτερεύουν φέροντας σε απόγνωση τον Ναυτεργατικό κόσμο της χώρας μας.

Μπροστά σε αυτή την αντιλαϊκή καταιγίδα κυβέρνησης – εφοπλιστών – κεφαλαίου ο δρόμος που οφείλει μαζικά να ακολουθήσει ο Ναυτεργατικός κόσμος είναι η οργάνωση, η πάλη και η σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των δικών τους σύγχρονων αναγκών.

Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίζουμε (μετά την επιτυχή 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία στις 24/9/2020) την κλιμάκωση των αγώνων και την κήρυξη Πανελλαδικής απεργίας που συνιστά ένα νέο βήμα κλιμάκωσης των αγώνων βάζοντας μπροστά τα εργατικά και Ναυτεργατικά προβλήματα και δικαιώματα.

Καλούμε τον κλάδο μας και όλους τους Ναυτεργάτες να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας και αυτή να αποτελέσει μια νέα αφετηρία για την ανασύνταξη και την αντεπίθεση του σ.κ και των εργαζομένων για να μην περάσουν τα αντιδραστικά σχέδια κυβέρνησης – κεφαλαίου.

Έναρξη απεργίας 26/11/2020 ώρα 00.01   Λήξη απεργίας 26/11/2020 ώρα 24.00″

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα ellinikiaktoploia.net


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιταλία: Ενεργοποιήθηκε σήμερα το εισιτήριο εισόδου στην Βενετία

Πέντε (5) ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

ΠΝΑι: Με διευρυμένη πλειοψηφία, Συμπαραστάτης του Πολίτη, ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης - Η διαδικασία επιλογής διεξήχθη με μυστική ψηφοφορία στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ιταλία – Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών: “Βρήκαμε τον τάφο του Πλάτωνα”

«Ετάφη δε και Πλάτων...» - Ερευνα υποδεικνύει την Ακαδημία Πλάτωνος ως τελευταία κατοικία του φιλοσόφου

Νηστεία: Εύκολοι και νόστιμοι συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε

Ιδανικοί συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε την περίοδο της νηστείας

Γ. Βρούτσης: Παραδίδει αύριο την ολυμπιακή φλόγα στους Γάλλους

O αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Amorgos Trail Challenge: Συνδιοργανωτής ο Δήμος Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού συνδιοργανωτής του 7ου Amorgos Trail Challenge

Σχολεία: Κλείνουν αύριο για τις εορτές του Πάσχα, πότε ανοίγουν;

Κλείνουν τα σχολεία λόγω Πάσχα - Πότε ανοίγουν; - Χρονοδιάγραμμα έως τις εξετάσεις

Aegean Air: Οι Ελληνες φέτος το Πάσχα πάνε Ικαρία και Σητεία (!!!)

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα – Στους top προορισμούς εσωτερικού Κέρκυρα, Ικαρία, Σητεία και στο εξωτερικό Μαρόκο

Χ. Θεοχάρης: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Τι αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης για φορολογικές δηλώσεις, POS και τέλη κυκλοφορίας

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της