Κυκλάδες: Η Golden Star Ferries περνάει στην αντεπίθεση και μιλάει για επιχείρηση αποπροσανατολισμού

Καλή η κίνηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας να εγκρίνει τελικά τα δρομολόγια που είχαν κατατεθεί από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση, όμως το γεγονός ότι άλλαξε κάποια πράγματα χωρίς εξηγήσεις, μάλλον ανοίγει νέο κύκλο συζητήσεων και αντιπαραθέσεων… κι αυτό γιατί από το δρομολόγιο του Thunder που είχε ζητήσει η Fast Ferries κόβει τη Μύκονο (!!!) κι από τα δρομολόγια της Golden Star Ferries κόβει τη Σαντορίνη… Ουσιαστικά με την κίνηση αυτή ωθεί τις εταιρίες να αποσύρουν τα δρομολόγια καθότι χάνεται ένα μεγάλο μέρος της κερδοφορίας που ενδεχομένως να έχουν ελέω των συγκεκριμένων προορισμών.

Κι ενώ η Fast Ferries κρατάει στάση αναμονής και περιμένουμε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου για εξελίξεις, στην Golden Star Ferries των αδελφών Στεφάνου, όλα τρέχουν.. Αρχικά ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τα δρομολόγια, όμως αργότερα άλλαξε άποψη… Και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Σήμερα, προχώρησε σε μία νέα ανακοίνωση όπου καταγγέλλει τον υπουργό Ναυτιλίας για προσπάθεια αποπροσανατολισμού και αφήνει εκ νέου όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά καθότι όπως τονίζει  «Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε ότι τυχόν φαινομενική αποδοχή του αιτήματός μας, αλλά με τροποποίηση από τον κ. Υπουργό των ωραρίων ή των λιμένων προσέγγισης, δεν θα γίνει δεκτή διότι θα είναι απολύτως αυθαίρετη και παράνομη, θα αποτελεί πρωτοφανή διάκριση σε βάρος της εταιρείας μας, ιδίως εν όψει του γεγονότος ότι παρόμοια αιτήματα ανταγωνιστικής εταιρείας έχουν γίνει κατ’ επανάληψη δεκτά, και θα μας προκαλέσει μεγάλη ζημία οδηγώντας μας σε απόσυρσή από την ακτοπλοΐα, που βέβαια θα έχει ως αποτέλεσμα το όφελος των ανταγωνιστών μας.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

 «Επειδή διαβλέπουμε προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την πλευρά του ΥΝΑΝΠ, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

Χθες 17/1/2020 και ώρα 10 π.μ. η εταιρεία μας κλήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας σε συνάντηση με το κ. Γενικό Γραμματέα, το Διευθυντή του γραφείου του κ. Υπουργού και τους νομικούς συμβούλους του. Σε αυτήν, αλλά και μετά, μας ανακοινώθηκε ότι το αίτημα τροποποίησης των δρομολογίων μας δεν θα γίνει δεκτό ως είχε υποβληθεί. Όταν αξιώσαμε να έχουμε άμεσα σαφή και ολοκληρωμένη απάντηση προκειμένου η εταιρεία μας να γνωρίζει ποια δρομολόγια έχει και να κάνει προγραμματισμό, αλλά και να ασκήσει τα δικαιώματά της, μας δηλώθηκε ότι ο κ. Υπουργός δικαιούται να απαντήσει μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2020.

Εν όψει της αρνητικής στάσεως του ΥΝΑΝΠ, η εταιρεία μας χθες το μεσημέρι απηύθυνε επιστολή διαμαρτυρίας στον κ. Πρωθυπουργό, σε βουλευτές και σε άλλους φορείς, ενώ εξέδωσε και σχετικό δελτίο τύπου.

Στη συνέχεια, το ΥΝΑΝΠ, πιεζόμενο από την έντονη αντίδρασή μας και φοβούμαστε προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια όλων, εξέδωσε χθες και ώρα 17.46’ ανακοίνωση ότι εγκρίθηκαν τα δρομολόγιά μας χωρίς όμως να παρέχονται περαιτέρω εξηγήσεις. Μέχρι τώρα ουδεμία απόφαση μάς γνωστοποιήθηκε, ενώ μάταια προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τους αρμόδιους ώστε να πληροφορηθούμε τα περιεχόμενό της.

Προφανώς το ΥΝΑΝΠ έσπευσε να  εκδώσει την ανακοίνωση προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις και να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις μας. Σε κάθε ευνομούμενη χώρα που λειτουργεί με κανόνες διαφάνειας, πρώτα ενημερώνεται ο πολίτης για την πορεία του αιτήματός του και μετά ανακοινώνεται δημοσίως. Στην περίπτωσή μας ο κ. ΥΝΑΝΠ επέλεξε να ενεργήσει διαφορετικά …

Όπως αναφέραμε, δεν γνωρίζουμε ακόμη το περιεχόμενο της αποφάσεως, ούτε καν εάν έχει εκδοθεί. Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε ότι τυχόν φαινομενική αποδοχή του αιτήματός μας, αλλά με τροποποίηση από τον κ. Υπουργό των ωραρίων ή των λιμένων προσέγγισης, δεν θα γίνει δεκτή διότι θα είναι απολύτως αυθαίρετη και παράνομη, θα αποτελεί πρωτοφανή διάκριση σε βάρος της εταιρείας μας, ιδίως εν όψει του γεγονότος ότι παρόμοια αιτήματα ανταγωνιστικής εταιρείας έχουν γίνει κατ’ επανάληψη δεκτά, και θα μας προκαλέσει μεγάλη ζημία οδηγώντας μας σε απόσυρσή από την ακτοπλοΐα, που βέβαια θα έχει ως αποτέλεσμα το όφελος των ανταγωνιστών μας.» 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News