Κυκλάδες - Κέα: Πρόσκρουση πλοίων στο λιμάνι της Κορησσίας

Μακεδών - Κέα

Από τα παράξενα και όμως αληθινά.. Αλλωστε όταν ο καιρός δεν είναι ο ιδανικός, αυτά μπορούν να συμβούν. Αναφερόμαστε στο ατύχημα που συνέβη το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι της Κέας, Κορησσία με πρωταγωνιστές δύο πλοία. Το "Μακεδών" (σ.σ. ευχαριστούμε τη σελίδα arxipelagos.gr για τη φωτογραφία)  που ήταν αγκυροβολημένο και το φορτηγό πλοίο "Νέμισις" που ετοιμάζονταν για απόπλου προς Σητεία Κρήτης.... Το ευχάριστο είναι ότι δεν σημειώθηκε τραυματισμός ναυτικού, αλλά τα δύο πλοία έχουν ζημιά...  Παράλληλα και για τα δύο ισχύει απαγόρευση απόπλου. 

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από το Λιμενικό Σώμα - Ακτοφυλακή 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέας ότι το Φ/Γ πλοίο «ΝΕΜΕΣΙΣ» Ν.Π. 12619, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο και πλαγιοδετημένο με την δεξιά του πλευρά στον κυματοθραύστη του λιμένα Κορησσίας, κατά τη διαδικασία ελιγμών πριν τον απόπλου του για λιμένα Σητείας Κρήτης και λόγω πλευρικού ανέμου βόρειου βορειανατολικού εντάσεως 5-6 bf , προσέκρουσε με την αριστερή του πλευρά στην αριστερή παρειά του Ε/Γ -Ο/Γ «ΜΑΚΕΔΩΝ» Ν.Π. 9142, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο και σε κατάσταση ακινησίας.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής έσπευσαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν ότι από την πρόσκρουση είχαν προκληθεί βαθουλώματα και εκδορές πέντε με εξι μέτρα πάνω από την ίσαλο γραμμή στο «ΜΑΚΕΔΩΝ», ενώ στο «ΝΕΜΕΣΙΣ» στράβωσαν τα ρέλια στο μέσο κατάστρωμα.

Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν υπήρξε εισροή υδάτων στα δύο πλοία.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο (02) πλοίων μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News