Κυκλάδες: Λόγω απεργίας αύριο (24/09) δεν θα υπάρχει επικοινωνία από Αθήνα

world champion jet σε κίνηση

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική παμπειραϊκή απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου πέντε ναυτεργατικά σωματεία.

Η απεργία αφορά τους ναυτεργάτες των πλοίων που βρίσκονται σε όλη τη γεωγραφική έκταση και περιοχή του λιμανιού του Πειραιά, ενώ σε αυτήν συμμετέχουν τα σωματεία της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", της Πανελλήνιας Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και της Πανελλήνιας Ενωσης Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Εμπορικού Ναυτικού.

Λόγω της απεργιακής κινητοποίησης όσα πλοία βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά δεν αναμένεται να αποπλεύσουν ενώ πολλές εταιρείες προχώρησαν ήδη για αύριο με ανακοινώσεις τους σε τροποποιήσεις και αλλαγές στα δρομολόγια.

Ποια η κίνηση των πλοίων στις Κυκλάδες με βάση τη Νάξο; Με την ενημέρωση που έχουμε από τα τοπικά πρακτορεία της Νάξου, το Blue Star Naxos θα αναχωρήσει κανονικά το πρωί της Πέμπτης (09:30) από τη Νάξο προς τον Πειραιά, αλλά αντί για τις 5.30 το απόγευμα, θα φύγει από τον Πειραιά στις 11.00 το βράδυ για Σύρο - Παροναξία - Δονούσα - Αμορτγό και επιστροφή (...  Τα ταχύπλοα World Champion Jet και Super Jet θα κινηθούν κανονικά αφού ως έδρα θα έχουν τις Κυκλάδες. Το Super Jet την Μήλο και το World Champion εκτάκτως την Σύρο... 

Επίσης, το "Διονύσιος Σολωμός" την Παρασκευή 25/09 δεν θα φύγει από το λιμάνι, ενώ το Σάββατο (26/09) στις 7 το πρωί από τον Πειραιά θα αναχωρήσει για τις Δυτικές Κυκλάδες (Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ιος και Σαντορίνη) ενώ και το Speedrunner III την Πέμπτη 24/09 θα έχει ανεκτέλεστο δρομολόγιο 

Ουσιαστικά η Παροναξία δεν θα δει το Blue Star Delos αύριο Πέμπτη από Αθήνα προς Κυκλάδες...   Η απεργία θα διαρκέσει από τις 00:01 τα ξημερώματα έως 24:00 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν αύριο από το λιμάνι του Πειραιά καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα τουριστικά πρακτορεία.

Αιτήματα

Στο λιμάνι του Πειραιά τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν προαναγγείλει περιφρούρηση της απεργίας ενώ η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) αναμένεται να πραγματοποιήσει συγκέντρωση απέναντι από το σταθμό του ΗΣΑΠ.  

Τα πέντε ναυτεργατικά σωματεία αντιδρούν μεταξύ άλλων, σε πρόσφατη ρύθμιση του υπουργείου Ναυτιλίας στη Βουλή, με την οποία επιτρέπεται στα εμπορικά πλοία άνω των 3.000 Κόρων Ολικής Χωρητικότητας (ΚΟΧ), με ελληνική σημαία, η υπογραφή διεθνών συλλογικών συμβάσεων εργασίας για κατώτερα πληρώματα, καθώς και για τις ειδικότητες του ανθυποπλοιάρχου και του γ' μηχανικού.

Επίσης θέτουν θέμα ανεργίας των ναυτικών, που, όπως υποστηρίζουν, θα προκληθεί με την αποδρομολόγηση πλοίων μετά το τέλος του καλοκαιριού, ενώ ζητούν ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2020 και επίλυση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους θεμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News