Κυκλάδες: Μένουμε χωρίς πλοίο στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια;

Από το καλό στο καλύτερο πάμε στις Κυκλάδες όσον αφορά τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Μοναδικό φαινόμενο καθότι από τα τρία πλοία που κινούνται σε καθημερινή βάση στις Κυκλάδες, κανένα αυτή τη στιγμή δεν είναι στο …νερό. Ο λόγος; Προγραμματισμένη ακινησία αλλά και μηχανικά προβλήματα. Και ο .. προγραμματισμός ακτοπλοϊκών εταιρειών και Υπουργείου Ναυτιλίας από το κακό στο χειρότερο…

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Το Express Scopelitis είναι στη Σαλαμίνα και αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα (25/03) να βρίσκεται στην Αμοργό όταν και θα ξεκινήσει και πάλι τα δρομολόγια του σε Μικρές Κυκλάδες και Νάξο… Στο διάστημα της απουσίας δεν υπήρξε αντικατάσταση.

Στις 8 Μαρτίου και το Aqua Jewel μπήκε για ετήσια ακινησία στα ναυπηγεία Χαλκίδας. Και θα μείνει εκτός δράσης για μία ακόμη εβδομάδα. Και τα δρομολόγια των Κεντρικών Κυκλάδων με ολίγη από Δυτικές, έμειναν στον πάγο.

Και το μεσημέρι της Κυριακής είχαμε το 3ο πλήγμα. Όπως έγινε γνωστό μέσω της σχετικής ανακοίνωσης αρχικά από το Λιμεναρχείο Νάξου, το «Άρτεμις» επέστρεψε κενό επιβατών από Νάξο προς Λαύριο λόγω προβλήματος στη δεξιά κύρια μηχανή. Αυτό που ενοχλεί είναι ότι δεν υπάρχει πληροφόρηση για το εάν θα αντικατασταθεί… Βέβαια έως τώρα δεν ξέρουμε την σοβαρότητα της βλάβης. Όμως δεν θα έπρεπε να υπάρχει προγραμματισμός; Ήδη έχουμε ακυρώσεις αγώνων και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο Δευτέρα… Χθες, Σάββατο βέβαια, υπήρξε κάλυψη από το Blue Star Delos που εκτάκτως από Σαντορίνη μέσω Νάξου – Πάρου έπιασε και Σύρο πριν καταλήξει τα ξημερώματα της Κυριακής στον Πειραιά. Αύριο όμως;

Ας δούμε τι αναφέρει το χθεσινό δελτίο ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για τη βλάβη του «Άρτεμις»

«Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, από τον Πλοίαρχο του ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' ότι μετά τον απόπλου του από το λιμένα Ίου με προορισμό το λιμένα Νάξου, διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μήλο για Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Νάξο – Πάρο – Σύρο, συνέχισε τον πλου του με χρήση της αριστερής κύριας μηχανής και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Νάξου, όπου αποβιβάστηκαν είκοσι δύο επιβάτες, τρία  Ι.Χ., ένα Φ/Γ και τρία Δ/Κ.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΡΤΕΜΙΣ'', ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα που επέβαιναν σε αυτό με προορισμό την Πάρο και τη Σύρο, καθώς επίσης οι επιβάτες και τα οχήματα που ανέμεναν στους λιμένες Νάξου, Πάρου και Σύρου πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας».