Κυκλάδες: Περίπου 4000 επιβάτες σε Παροναξία με τα πλοία της Blue Star Ferries

Τα πλοία φεύγουν από χθες γεμάτα… Οσοι βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά είτε το απόγευμα της Πέμπτης είτε σήμερα Παρασκευή έμειναν με το στόμα ανοιχτό… Απίστευτη ουρά και με τα πλοία να αναχωρούν για Κυκλάδες με πληρότητα που αγγίζει ακόμη και το 100% με βάση τα πρωτόκολλα που υπάρχουν (80% της συνολικής πληρότητας του πλοίου) … Χαρακτηριστικό είναι ότι το Blue Star Patmos χθες Πέμπτη στο πρώτο του δρομολόγιο για Πάρο – Νάξο και Μικρές Κυκλάδες – Αμοργό, έφυγε με καθυστέρηση μισής ώρας λόγω των αυτοκινήτων που έπρεπε να βάλει στο γκαράζ. Οσο για τα πρωινά πλοία για Παροναξία – Σαντορίνη (σ.σ. Μιλάμε για το Blue Star Naxos και Blue Star Delos) είχαν κλεισμένα εισιτήρια από τη Δευτέρα (!!!)

Που πηγαίνουν όλοι αυτοί; Την τιμητική τους έχουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι νησιωτικοί προορισμοί που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα, καθώς πρόκειται παραδοσιακά για την πρώτη μεγάλη έξοδο του καλοκαιριού. Η πρώτη εικόνα; Μέσα από τον μετρ των στατιστικών Μιχάλη Ρούσσο, ο οποίος με ανάρτησή του στα social media μας δίνει αριθμούς από την κίνηση των τριών πλοίων της Blue Star Ferries... (Naxos- Delos και Patmos) . Ητοι "4.965 επιβάτες και 1.040 οχήματα όλων των ειδών επιβιβασθηκαν σήμερα στα τρία πλοία της Blue Star ( Patmos - Delos και Naxos) για Πάρο - Νάξο - Σαντορίνη και λοιπά νησιά ! Νικητής αναδείχτηκε η Πάρος με 2.833 επιβάτες να καταφθάνουν στο νησί και 627 οχήματα να δημιουργούν το αδιαχώρητο!! Δεύτερη η Νάξος με 1.318 άτομα και 249 αυτοκίνητα να αντικρίζουν την Πορταρα, ακολουθεί η Σαντορίνη με 289 επιβάτες και τέταρτη η Αιγιάλη με 169 άτομα και 14 τουτου"    Μόλις 289 επιβάτες στη Σαντορίνη; Εντυπωσιακό αν μη τι άλλο..

Από εκεί και πέρα, το λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκε νωρίς το πρωί σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ενόψει της εξόδου του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.  Ο υπουργός κάλεσε επιβάτες και πληρώματα να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας «για να έχουμε ένα ασφαλές και καλό καλοκαίρι» ενώ τους προέτρεψε, αν δεν το έχουν πράξει ήδη, να εμβολιαστούν, καθώς όπως τόνισε «θα συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στη θωράκιση της υγείας τους, της υγείας των νησιωτών και στην προστασία συνολικά της κοινωνίας μας». Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση Υγείας που είναι απαραίτητη για την επιβίβαση τους ανεξάρτητα αν κάποιος διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid η μοριακό test.

Η συμπλήρωση της δήλωσης υγείας

Ψηφιακά μέσω της ιστοσελίδας του του υπουργείου Ναυτιλίας θα μπορούν όλοι οι επιβάτες που το επιθυμούν και πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο να συμπληρώνουν τη Δήλωση Υγείας, η οποία είναι απαραίτητη για την επιβίβασή τους, ανεξάρτητα εάν κάποιος διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid ή μοριακό test.

Τη δήλωση θα μπορεί κάποιος να τη συμπληρώσει ηλεκτρονικά, και να την εκτυπώσει προκειμένου να την έχει μαζί του πριν την επιβίβαση, στη διεύθυνση (https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/dhlwsh-ygeias-prin-thn-epibibash/).

Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό την ομαλή και ταχύτερη επιβίβαση στα πλοία, πρόσθεσε σημειώνοντας πως όλοι επιβάτες, πριν την επιβίβαση, πέραν της σχετικής Δήλωσης Υγείας, θα πρέπει να διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε rapid ή μοριακό test.

Στη Δήλωση Υγείας οι επιβάτες θα συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που θα αναφέρουν εάν κάποιος έχει κάνει τις τελευταίες 72ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα έλεγχο για COVID-19 με ταχύ αντιγονικό τεστ (rapid test) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (selftest), εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19, ενώ θα αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που ταξιδεύει.

Η πληρότητα των πλοίων παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80 χωρίς καμπίνες. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News