Κυκλάδες - "Πρέβελης": Ελαφρά πρόσκρουση στο λιμάνι του Αθηνιού (Σαντορίνη)

Πρέβελης Σαντορίνη

Λίγο μετά τις 8 το πρωί της Παρασκευής το επιβατικό πλοίο «Πρέβελης» βρίσκεται μεταξύ Κιμώλου και Σίφνου… Που είναι το παράξενο θα πείτε για να το αναφέρουμε;

Το γεγονός ότι είχε ένα ακόμη μικρό ατύχημα κατά τη διαδικασία προσέγγισης στο λιμάνι του Αθηνιού στην Σαντορίνη μερικές ώρες νωρίτερα με αποτέλεσμα να καθυστερήσει όσον αφορά το ταξίδι της επιστροφής στον Πειραιά… Να σημειώσουμε ότι η ένταση των ανέμων από Νοτιοδυτικά αγγίζει τα 7 μποφόρ...

Με βάση την σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο, στο λιμάνι του Αθηνιού, στη Σαντορίνη, προσέκρουσε ελαφρά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επιχειρώντας να δέσει, το πλοίο «Πρέβελης», με 47 επιβάτες και 29 οχήματα, ενώ εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο για Χάλκη - Διαφάνι - Κάρπαθο - Κάσο - Σητεία - Ανάφη - Θήρα - Μήλο - Πειραιά.

Στο πλοίο έσπευσε το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώνοντας κάποιες ζημιές στο αριστερό μέρος της πρύμνης, πάνω από την ίσαλο γραμμή, έκτασης περίπου δύο μέτρων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας στην ανακοίνωσή του, διαπιστώθηκε αποκόλληση του ελαστικού προφυλακτήρα και τμήματος του μεταλλικού ζωναριού στο πρυμναίο αριστερό μέρος, σε ύψος περίπου 1,5 μ. πάνω από την ίσαλο γραμμή, έκτασης περίπου 2 μ., ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, αλλά μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα το «Πρέβελης» απέπλευσε για Πειραιά με 38 επιβάτες, 21 φορτηγά, 9 ΙΧ και 1 δίκυκλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News