Κυκλάδες - SAOS FERRIES: Δωρεάν οι μετακινήσεις επιβατών σε Ανάφη και Δονούσα

Μπορεί να μην έχουμε δει ακόμη το SAONISOS στα ενδοκυκλαδικά, όμως η ακτοπλοϊκή εταιρεία που το διαχειρίζεται, η SAOS FERRIES έστειλε σήμερα ισχύρο μήνυμα για τις προθέσεις της... Ενημέρωσε με επιστολή το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας για την οικονομική πολιτική που θέλει να εφαρμόσει στις Κυκλάδες. Παρόμοια λίγο πολύ με αυτή στα Δωδεκάνησα και όπως διαβάζουμε για το 2021 σε Ανάφη και Δονούσα οι κάτοικοι θα μπορούν να μετακινούνται δωρεάν (όπως και τα μέσα μετακίνησης) ενώ στην "χαμηλή" τουριστική περίοδο θα έχει αντίστοιχη πολιτική και για άλλα νησιά των Κυκλάδων. 

Ας δούμε τα βασικά σημειά της σχετικής επιστολής (σ.σ. μπορείτε να την διαβάσετε στο τέλος του άρθρου) προς το Υπουργείο Ναυτιλίας - φέρει την υπογραφή της κας Μαρίας Μανούση - ενώ είμαστε πάντα σε αναμονή για την δρομολόγηση του SAONISOS στα ενδοκυκλαδικά... 

"  Με την 2-4-2021 συνημμένη επιστολή της Μαρίας Μανούση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, γνωστοποιήθηκε η νέα διευρυμένη πολιτική παροχών του ομίλου προς το επιβατικό κοινό για το σύνολο των δρομολογιακών γραμμών, στις οποίες δραστηριοποιείται.

Ειδικότερα αποφασίστηκαν τα εξής:

1)  Για όλο το 2021 τα πλοία του ομίλου θα μεταφέρουν το σύνολο των επιβατών (Ελλήνων και αλλοδαπών) από και προς τα νησιά του Καστελλόριζου, της Ανάφης και της Δονούσας εντελώς δωρεάν, συμπεριλαμβανομένης και της δωρεάν μεταφοράς των Ι.Χ. οχημάτων τους.

2) Επιπλέον, τα τρία  πλοία του ομίλου, (ΕΓ/-ΟΓ Σταυρός, ΕΓ/-ΟΓ Σαόνησος, Ε/Γ-Δ/Ρ Ζέφυρος), κατά την εκτέλεση των δρομολογίων τους σε όλες τις ακτοπλοϊκές γραμμές τις οποίες εξυπηρετούν, θα μεταφέρουν, κατά τα χρονικά διαστήματα από 15-5-2021 έως και 30-6-2021, καθώς και από  15-9-2021  έως και 31-10-2021, εντελώς δωρεάν όλους τους επιβάτες προς όλους τους υπόλοιπους προορισμούς τους (Ρόδο, Σύμη, Τήλο, Χάλκη, Νίσυρο, Κω, Σύρο, Τήνο, Άνδρο, Κάρυστο, Κύθνο, Κέα, Λαύριο, Πάρο, Νάξο, Αιγιάλη, Κατάπολα, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο, Θήρα, Θηρασιά, Λέρο, Λειψούς, Πάτμο, Αρκιούς, Αγαθονήσι, Πυθαγόρειο Κάλυμνο, Ψέριμο, Μαστιχάρι Κω).

Η ως άνω πολιτική παροχών συνιστά επέκταση του όμοιου, ιδιαίτερα επιτυχημένου μέτρου, που εφάρμοσε πέρυσι ο όμιλος σχετικά με τη δωρεάν μεταφορά επιβατών και Ι.Χ. οχημάτων από και προς το Καστελλόριζο.

Ευελπιστώντας στο να βρει μιμητές στις πρωτόγνωρες για την ελληνική ακτοπλοΐα παροχές του, ο όμιλος δηλώνει την ετοιμότητά του για κάθε συνεργασία που θα ενισχύσει την τουριστική κίνηση των νησιών μας και κατ' επέκταση τις νησιωτικές μας κοινωνίες".

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News