Κυκλάδες: Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου πλοίων, στα 10 μποφόρ οι άνεμοι

Σε ισχύ παραμένει και σήμερα το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ .Μαρίνα-Νέα Στύρα, Γλύφα -Αγιόκαμπος, Καβάλα Πρίνου-Θάσου, και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Να σημειώσουμε ότι στη Κρήτη παραμένουν το Πρέβελις και το Olympus 

Όσοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Παράλληλα, χθες η ένταση έπιασε κόκκινο καθότι είχαμε θυελλώδεις βόρειους και βορειοανατολικούς ανέμους σε όλο το Αιγαίο.... Οι ριπές τους ξεπέρασαν κατά τόπους ακόμα και τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα. Η περιοχή με τις υψηλότερες ριπές ανέμου (106 km/h – 11 μποφόρ) ήταν η Σίφνος και ακολουθεί το Πόρτο Τήνου. Μέσα στη οκτάδα είναι και η Σχοινούσα που τη “σάρωσαν” άνεμοι 10 μποφόρ.

Σήμερα, οι καιρικές συνθήκες παραμένουν το ίδιο ... Χαρακτηριστικό είναι ότι στις Κυκλάδες η θερμοκρασία είναι στους 4 βαθμούς (Απείρανθος - Κόρωνος) ενώ οι υψηλότερες θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί στα Κουφονήσια με 11 βαθμούς...