Κυκλάδες - SeaJets: Μηχανική βλάβη εν πλω για το "Sifnos Jet"

Κυκλάδες - SeaJets

Το ταχύπλοο "Sifnos Jet" της SeaJets  βρέθηκε λίγο μετά τις 9.30 το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι της Νάξου.... Και ξεκίνησε το νέο του δρομολόγιο. Ομως, η χθεσινή βραδιά έκρυβε μία δυσάρεστη εμπειρία για τους επιβάτες του Γιατί; Τι συνέβη; 

Πολύ απλά το ταχύπλοο παρούσιασε βλάβη στους δύο υδροπροωθητήρες κι ενώ βρίσκονταν μεταξύ Μυκόνου και Νάξου μεταφέροντας 264 επιβάτες. Αν και έφτασε έξω από τη Νάξο, επέλεξε τη Πάρο λόγω ασφάλειας λιμανιού όπου και έδεσε ... Και οι επιβάτες με προορισμό τη Νάξο (σ.σ. προτελευταίο σταθμό του δρομολογίου από Ραφήνα μέσω Τήνου - Μυκόνου - Νάξου και Πάρου)  με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας προωθήθηκαν με το "Blue Star Patmos".

Η ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα - Ακτοφυλακή 

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες (02/08), η Λιμενική Αρχή Νάξου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Τ/Χ - ΚΑΤ πλοίου ''ΣΙΦΝΟΣ ΤΖΕΤ'' σημαίας Κύπρου, ότι διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη στους υδροπροωθητήρες Νο1 και Νο3, ενώ έπλεε από τον λιμένα ν. Μυκόνου προς τον λιμένα ν. Νάξου.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Ραφήνας προς τους λιμένες ν. Τήνου - ν. Μυκόνου - ν. Νάξου - ν. Πάρου, με 264 επιβάτες και 14 άτομα μέλη πληρώματος και για λόγους ασφάλειας δεν προσέγγισε τον λιμένα ν. Νάξου και συνέχισε τον πλου προς λιμένα ν. Πάρου. Στο ανωτέρω Ε/Γ - Τ/Χ- ΚΑΤ πλοίο επρόκειτο να αποβιβασθούν στον λιμένα ν. Νάξου 101 επιβάτες, ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση στον οικείο λιμένα 02 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το ''ΣΙΦΝΟΣ ΤΖΕΤ'' κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Πάρου, ενώ από το Λιμεναρχείο Πάρου του απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News