Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΚυκλάδες - Σίφνος: Η πρώτη άφιξη του Olympus στο λιμάνι (video)

Κυκλάδες – Σίφνος: Η πρώτη άφιξη του Olympus στο λιμάνι (video)

|

Με καπνογόνα και παρουσία της Δημάρχου Μαρίας Ναδάλη, η πρώτη άφιξη χθες το βράδυ του επιβατικού πλοίου Olympus στην Σίφνο (video) 

Αργησε λίγο… Αλλά είναι εδώ. Το πρώτο δρομολόγιο του επιβατικού πλοίου Olympus στη νέα του γραμμή που περιλαμβάνει και το νησί της Σίφνου είναι γεγονός

Και όταν πλοίο έφτασε στο λινάνι άναψαν αρκετά καπνογόνα από την προβλήτα και το πλοίο ανταπέδωσε με τον δικό του ξεχωριστό ήχο της κόρνας.. 

Στο λιμάνι το πλοίο περίμεναν οι επιβάτες αλλά και οι επίσημοι..

Εκτός από τον πράκτορα Γιώργο Ποδότα, η Δήμαρχος Μαρία Ναδάλη, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργούλης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου  Απόστολος Διαμαντής και αρκετοί Δημοτικοί σύμβουλοι. Κατόπιν ανέβηκαν στην γέφυρα όπου και άφησαν γλυκά και ευχήθηκαν στον καπετάνιο και το πλήρωμα καλά ταξίδια

Μίνι ιστορικό 

Οπως διαβάζουμε στη σελίδα kaipoutheos.gr Το πλοίο «Ολύμπους» είναι ένα πολύ καλό πλοίο που προσπαθεί να κάνει μία νέα αρχή σε μια καριέρα που γνώρισε πολλές όμορφες αλλά και πολλές δύσκολες στιγμές. Το πλοίο ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της εταιρείας του κ. Γιαννάτου.

Ήταν το 1998 οταν το πλοίο ξεκίνησε να ταξιδεύει για την Med Link Lines στη γραμμή από Πάτρα για Ηγουμενίτσα-Μπρίντεζι και με προσεγγίσεις στην Κερκυρα. Ήταν το «Maria G”, το «Βασιλοβάπορο του Γιαννάτου» όπως το αποκαλούσαν στο λιμάνι της Πάτρας.

Τα χρόνια που ακολούθησαν τα δεδομένα στις γραμμές της Ιταλίας άλλαξαν άρδην με τη δρομολόγηση πολλών νεότευκτων πλοίων. Το «Μaria G” περασε τελικά στην εταιρεία EΝDEAVOUR της οικογένειας Τζανετάτου και μετονομάστηκε σε «Elli T”. Ακολούθησαν όμορφες μέρες για το πλοίο που κρατησαν μέχρι το 2010-2011.

Στη συνέχεια η εταιρεία του σταδιακά αποχώρησε από την ακτοπλοΐα και το πλοίο βρέθηκε να ταξιδεύει το 2012 στη γραμμή από τον Πειραιά για το Ρέθυμνο με τον καπετάν-Γιώργη τον Αρβανίτη στο τιμόνι.

Παρά το φιλόδοξο ξεκίνημα οι δυσκολίες για το πλοίο ήταν μεγάλες, ο ανταγωνισμός από τις δύο μεγάλες εταιρείες του νησιού πολύ σκληρός, ενώ προέκυψαν και μηχανικά προβλήματα με αποτέλεσμα το πλοίο να διακόψει τα δρομολόγιά του.

Έπειτα από κάποια χρόνια το πλοίο ξεκίνησε ξανά τα δρομολόγιά του το 2019 και τα συνέχισε με διακοπές μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Η νέα γραμμή ήταν αυτή τη φορά από Πειραιά για Μήλο-Σαντορίνη-Ρέθυμνο.

Στη δική μας γραμμή τώρα ξέρουμε όλοι ότι το «Διονύσιος Σολωμός» είναι ένα πλοίο εξαιρετικό με πολλές δυνατότητες, σίγουρα ένα από τα καλύτερα πλοία του Αιγαίου και με τον εξαιρετικό καπετάν Μιχάλη Λυγνό(έναν από τους καλύτερους καπετάνιους που έχει περάσει από την γραμμή σύμφωνα πάντα με την άποψη μας)είναι η τέλεια επιλογή.

Όμως, σίγουρα δεν αρκεί για να καλύψει τη γραμμή το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι του 2020 ήταν ένα ιδιόμορφο καλοκαίρι με κίνηση μειωμένη κατά 50% περίπου. Για το λόγο αυτό το «Διονύσιος Σολωμός» μπόρεσε να καλύψει τη γραμμή δίχως προβλήματα.

Αν το καλοκαίρι του 2021 είναι ένα πιο «κανονικό» καλοκαίρι τότε θα χρειαστεί και δεύτερο συμβατικό πλοίο. Τα ταχύπλοα θα είναι σίγουρα αρκετά, αλλά τα συμβατικά παίζουν και αυτά έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη διακίνηση επιβατών και οχηματων.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα δύο προηγούμενα χρόνια το πλοίο μπορεί να εξυπηρετήσει τα νησιά μας. Έχει ένα πολύ μεγάλο γκαράζ, έχει όμορφους εσωτερικούς χώρους, έχει σίγουρα πολλές δυνατότητες.

Για τη Σίφνο το «Ολύμπους» μπορεί να αποδειχθεί λίρα εκατό. Απευθείας δρομολόγιο από Πειραιά σε ώρες απογευματινές και επιστροφή στον Πειραιά τις πρωτινές ώρες. Είναι δύναμη το «Ολύμπους». Έχει καλή ταχύτητα και καλό ταξίδεμα στον καιρό. Και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά.

 

Ακολουθεί το βίντεο με πρώτες δηλώσεις του καπετάνιου και του πράκτορα Γιώργου Ποδότα: 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φόρτωμας: Συνάντηση εργασίας με την βουλευτή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Μαριέττα Καραμανλή

Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με την βουλευτή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Μαριέττα Καραμανλή

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Διαμόρφωση δρομολογίων, ανεκτέλεστο το πρωινό του “Blue Star Delos”

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα την Μ. Τετάρτη 1η Μαϊου λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Σαντορίνη – ΔΕΥΑΘ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περίσσα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Περίσσας, λόγω νέας σύνδεσης Αποχέτευσης

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ακυρώθηκε η απογευματινή πτήση της Olympic Air, προσγειώθηκε αυτό της Sky Express

Προσγειώθηκε με δυσκολία η απογευματινή πτήση της Sky Express - Ακυρώθηκε και η απογευματινή της Olympic Air

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Να επιστρέψει η ουσία της Λαμπαδηδρομίας

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων για τη παρουσία πολιτικών προσώπων στη λαμπαδηδρομία στα νησιά των Κυκλάδων

Πειραιά: Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν μπει στο “Blue Star Naxos” (video)

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν τον απόπλου του "Blue Star Naxos" για Πάρο - Νάξο - Μικρές Κυκλάδες - Αμοργό (δείτε το video)

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia- Play Offs: Με σούπερ Χαρούνι, άλωσε τη Βούλα και βλέπει τελικό ανόδου

Εντυπωσιακός ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia κέρδισε τον Πρωτέα Βούλας (74-64) και το Σάββατο ετοιμάζεται για το παιχνίδι - τελικό... Αγωνία για τους τραυματίες παίκτες....

SeaJets: Με το SuperRunner Jet θα φτάσει έως το Κουφονήσι

Δρομολογείται σε άκρως τουριστική γραμμή το Superunner Jet από το Πάσχα και για όλη την περίοδο - Σε ποια νησιά θα το δούμε φέτος