Κυκλάδες: Στη Σύρο έδεσε το "Naxos Jet" λόγω καιρού

Αρκετά περιπετειώδες υπήρξε το πρώτο ταξίδι της σεζόν για το "NAXOS JET". Οπως είχαμε αναφέρει και νωρίτερα, το ταχύπλοο από σήμερα, Σάββατο 6 Απριλίου αντικαθιστά το SUPERJET, στο καθημερινό πρωινό δρομολόγιο, από Πειραιά για Μύκονο, Νάξο και Σαντορίνη. Όμως οι πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Αιγαίο είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο δρομολόγιο αυτό.

Συγκεκριμένα το NAXOS JET, έφτασε στη Μύκονο στις 11:30΄ και απέπλευσε μία ώρα αργότερα για τη Νάξο, με απόφαση του πλοιάρχου του, καθώς το λιμεναρχείο Μυκόνου, του ανακοίνωσε, ότι οι άνεμοι είχαν δύναμη 8 με 9 Μποφώρ στην περιοχή όπου επρόκειτο να συνεχίσει το πλοίο το δρομολόγιό του.

Όμως πριν ολοκληρώσει το NAXOS JET τον διάπλου του στενού Μυκόνου –Δήλου, οι καιρικές συνθήκες  κατέστησαν ακόμη πιο δυσμενείς, με αποτέλεσμα αμέσως μετά το Σφοντήλι, ( την νοτιότερη από τις βραχονησίδες που βρίσκονται ανατολικά της Δήλου),  το NAXOS JET να αναστρέψει την πορεία του και να κατευθυνθεί στο ασφαλές και υπήνεμο λιμάνι της Σύρου όπου και έδεσε με ασφάλεια στις 14:10΄, εν αναμονή της ύφεσης των καιρικών φαινομένων. Και όπως παρατηρούμε και τώρα (λίγο μετά τις 18:30) είναι στο λιμάνι της Σύρου... 

Κείμενο - Φωτογραφίες : Χριστίνα Δρακάκη (για την ιστοσελίδα ellinikiaktoploia.net