Κυκλάδες: Στο Νεώριο αναμένεται το πλοίο "Olympus" για επισκευή

Θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει και για κατάρα... Από το 2008 οι Ρεθυμνιώτες περιμένουν πως και πως την σύνδεση με τον Πειραιά.. Ακουσαν πολλά, είδαν δρομολόγια να μπαίνουν αλλά να μην ενεργοποιούνται κια φέτος που ξεκίνησε το πλοίο, δεν έφτασε ποτέ.... Και τώρα; Πάμε προς αίσιο τέλος της περιπέτειας του επιβατικού πλοίου OLYMPUS της Sea Speed Ferries, το οποίο από την 1η Αυγούστου βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι του Αθηνιού, με ρήγμα αρκετών μέτρων στα διπύθμενά του. Ρήγμα το οποίο προήλθε το ξημέρωμα της 1ης Αυγούστου όταν ταξίδευε από την Μήλο προς Σαντορίνη...

Λίγο μετά τις 8 το πρωί έδεσε με ίδια μέσα στον Αθηνιό και σύμφωνα με το Λιμεναρχείο της Σαντορίνης μετά από επιθεώρηση που έγινε στο πλοίο διαπιστώθηκε ρήγμα που προκλήθηκε από την πρόσκρουση και απαγορεύτηκε ο απόπλους του.  Το πλοίο εκκενώθηκε και βρίσκεται αγκυροβολημένο στην μικρή προβλήτα στη δεξιά πλευρά του Αθηνιού (που χρησιμοποιείται κυρίως για τα πλοία που μεταφέρουν εμπορεύματα), και γύρω του έχει αναπτυχθεί φράγμα για την αποφυγή τυχόν περιβαλλοντικής ρύπανσης. 

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της ιστοσελίδας nautilia.gr , οι εργασίες προσωρινής επισκευής στο OLYMPUS ολοκληρώνονται και αύριο ή μεθαύριο αναμένεται να απομακρυνθεί από τη Σαντορίνη με πιθανότερο προορισμό το ΝΕΩΡΙΟ στη Σύρο, όπου και θα αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστη. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό βρίσκεται ήδη στο νησί -από τις 3 Αυγούστου- το ρυμουλκό CHRISTOS XXVIII της Spanopoulos Group.

Ωστόσο, η περιπέτεια του OLYMPUS δεν ανέστειλε μόνο -ελπίζουμε προσωρινά- το όνειρο των Ρεθεμνιωτών για σύνδεση με τον Πειραιά, αλλά έφερε ξανά στο προσκήνιο πλήθος ερωτηματικών σχετικά με τον έλεγχο και την ασφάλεια των ακτοπλοϊκών πλοίων στην Ελλάδα.

Αναμένουμε, λοιπόν, τις περαιτέρω εξελίξεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

φωτο: nautilia.gr