Κυκλάδες: Στον Πειραιά το Golden Express - Θα έρχεται Παροναξία

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Κυριακή 25 Νοεμβρίου, το νέο ταχύπλοο των Ελληνικών Ακτοπλοϊκών εταιρειών βρίσκεται δεμένο στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά. Ο λόγος για το Golden Express που καινοτομεί καθότι αποτελεί συνπλοιοκτησία των Golden Star Ferries (αφοί Στεφάνου) και Fast Ferries (Παναγιωτάκη) δείχνοντας το δρόμο στις μελλοντικές δράσεις…

Το Golden Express είχε ξεκινήσει αρχές Νοεμβρίου από το λιμάνι Las Palmas των Καναρίων Νήσων και ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ ATENES έφτασε σήμερα στον Πειραιά..

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα ellinikiaktoploia.net (απ όπου και η φωτογραφία) τo ταχύπλοο, μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να μεθορμίσει στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, για την έναρξη των εργασιών που πρέπει να γίνουν, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αυτά του Αιγαίου..

Να σημειώσουμε ότι είναι κατασκευής 1998, στα ναυπηγεία της INCAT στην Αυστραλία, έχει μήκος 91,3 μέτρα, πλάτος 26 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 900 επιβάτες και 220 Ι.Χ.+ 4 λεωφορεία.

Όσο για το που θα κινηθεί; Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια τον προσεχή Απρίλιο. Η δρομολογιακή γραμμή του θα ξεκαθαρίσει στο ΣΑΣ που θα γίνει στην Χίο στις 10 Δεκεμβρίου 2018. Όπως είναι γνωστό οι πλοιοκτήτριες εταιρείες έχουν ζητήσει από το ΣΑΣ, το Golden Express,  να ξεκινά το πρωί από Πειραιά με κατεύθυνση Παροναξία και να πραγματοποιεί κυκλική διαδρομή έως τη Ραφήνα, δηλαδή: Πειραιάς - Πάρο – Νάξο – Μύκονο – Τήνο – Άνδρο – Ραφήνα και επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας..