Κυκλάδες: Σύλληψη πλοιάρχου ταχύπλοου για υπεράριθμους επιβάτες

Sifnos Jet

Ουπς… Τι έγινε; Δεν είμαστε καλοί στα μαθηματικά; Ξέρετε αυτές τις ημέρες ένα θέμα με την αριθμητική την έχουμε… Και έτσι ενώ έπρεπε στο Sifnos Jet χθες το μεσημέρι να βρίσκονται 344 (μάξιμουμ) επιβάτες όταν το ταχύπλοο έφτασε στο λιμάνι της Μυκόνου, καταμετρήθηκαν από τα στελέχη του οικείου Λιμεναρχείου 482 (!!!) Αποτέλεσμα; Να έχουμε τη σύλληψη του πλοιάρχου του ταχύπλοου για επιβίβαση και μεταφορά υπεράριθμων επιβατών…

Βέβαια να σημειώσουμε ότι το ταχύπλοο κινείται κανονικά σήμερα και μάλιστα αυτή την ώρα (λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι) είναι μία ανάσα από την Πάρο, προερχόμενο από την Μύκονο..

Τι αναφέρει η ανακοίνωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας;

«Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Τ/Χ-ΚΑΤ ''SIFNOS JET'' σημαίας Κύπρου, στο λιμένα ν. Μυκόνου, διότι μετά από καταμέτρηση επιβατών στο πλοίο το οποίο προερχόταν από τον λιμένα ν. Πάρου, διαπιστώθηκε ότι έφερε υπεράριθμους επιβάτες.

 Συνολικά καταμετρήθηκαν 482 επιβάτες αντί του προβλεπόμενου μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των 430, που προβλέπει το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του εν λόγω πλοίου. Επιπροσθέτως, η μεταφορική ικανότητα του πλοίου έπρεπε να περιοριστεί στο 80% δηλαδή σε 344 επιβάτες, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του covid_19.

Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News