Κυκλάδες: Ξεκινάει ακτοπλοϊκή σύνδεση με Θεσσαλονίκη

Η σύνδεση των νησιωτών με την συμπρωτεύουσα είναι μαζικό ”όνειρο” και πάγιο αίτημα το οποίο ικανοποιείται, αρχής γενομένης με το πρώτο δρομολόγιο που θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 5 Μαρτίου…  Το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα εξυπηρετούν τα πλοία της Blue Star Ferries, αρχής γενομένης με το Blue Star Myconos

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τα πλοία που θα συνδέουν τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και των Κυκλάδων με την Θεσσαλονίκη θα είναι το ”Blue Star Chios” και “Blue Star Myconos”, ωστόσο μια φορά την βδομάδα οι Κυκλάδες θα έχουν την τύχη να συνδέονται με την Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, τα νησιά των Κυκλάδων που θα συνδεθούν με τη Θεσσαλονίκη θα είναι η Σύρος και η Μύκονος με το πλοίο “Blue Star Myconos” με αναχώρηση απο τον Πειραιά κάθε Παρασκευή στις 15:00 και αναχώρηση απο Σύρο για Μύκονο, Εύδηλο, Φούρνους, Καρλόβασι Σάμου, Βαθύ Σάμου, Χίο, Λέσβο, Λήμνο με τελικό προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Το ίδιο πλοίο, κάθε Σάββατο θα αναχωρεί στις 21:00 για τα νησιά με άφιξη στη Σύρο τα ξημερώματα της Δευτέρας στις 02:00.

Ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο ακριβώς δρομολόγιο που σύνδεε τη Σύρο με το Βορειοανατολικό Αιγαίο και την Καβάλα. Θα αλλάξει δηλαδή ο τελικός προορισμός και αντί της Καβάλας, το πλοίο θα προσεγγίζει την Θεσσαλονίκη, η οποία θα είναι και λιμάνι αφετηρίας του δρομολογίου επιστροφής.  Η εξασφάλιση σύνδεσης με το λιμάνι της συμπρωτεύουσας, αποτελεί ένα διαχρονικό πάγιο αίτημα πολιτικών και επαγγελματικών φορέων των νησιών, τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι γιατί έχει σύνδεση με Σύρο – Μύκονο και δεν προσθέτει ένα νησί των Νοτίων Κυκλάδων (Πάρο ή Νάξο) ώστε να καλύπτει το σύνολο των Κυκλάδων, από τη στιγμή που η δρομολόγηση σε Σύρο – Μύκονο (είναι στην ίδια ουσιαστικά ζώνη) δεν προσφέρει τίποτα…

 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα cyclades24.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News